Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van telepátia?

Van telepátia?

Figyelt kérdés
Vannak tapasztalásaitok?
2009. szept. 29. 20:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%

99.5% hogy nincs.

De nézz utána: Vassy foglalkozik ezzel az Interneten hiteles, tudományos módon. Ő végzett kísérleteket a témában.

2009. szept. 29. 20:33
 2/21 anonim válasza:
40%
Furcsa de szerintem van!Nem hiszek az ilyen dolgokban de életem első nagy szerelmével szerintem telepátiában voltunk!Ha történt vele valami vagy szomorú volt vagy fájt valamije mindig olyan furcsán megfájdult egy pillanatra a fejem,és olyan rossz rzésem volt-csak rá tudtam gondolni-koncentrálni.Elöször nem tudtam mire vélni de idővel kiderült hogy csak akkor történik ez velem ha valami történik a szerelmemmel!:)Azóta már nem vagyunk együtt,és már nem is szeretem!De a szakítás után is míg szerettem éreztem ezt!:)
2009. szept. 29. 20:46
 3/21 A kérdező kommentje:
20:33! ....és mit szólsz az ikrekről hallott telepátiáról?
2009. szept. 29. 21:42
 4/21 anonim ***** válasza:
72%
Van! Íme a bizonyíték: Dél tájban elaludtam /sohase szoktam/. Azt álmodtam, hogy egy mezőn halott emberek feküdtek egymás mellett letakarva. 8-10-en lehettek. Mindegyikről felemeltem a takarót, de az utolsónál nem. Úgy gondoltam, tudom ki van alatta. Ekkor csengettek. Apám halálhírét hozták /nem volt beteg!/. Vagyis az utolsó, akit ki sem takartam, ő lehetett.
2009. szept. 29. 21:55
 5/21 anonim ***** válasza:
49%

Ikrek, meg a többi hozzászóló:

ezek NEM BIZONYÍTÉKOK! Ezek sejtések, ami akármi miatt (pl. a tudattalanod üzen) is lehet. Pont erre való a tudományos vizsgálat - hogy ezekből a sejtésekből összeszedje a bizonyítékokat. Ha vannak.

2009. szept. 29. 22:03
 6/21 A kérdező kommentje:
Túl sok a véletlenek,egybeesések stb....ha nincs telepátia! Annyi egybeesés,véletlenek szerintem nincsen!
2009. szept. 29. 22:08
 7/21 anonim ***** válasza:
84%
A braniac-ban csináltak erről egy kísérletet ikrekkel:) Természetesen nem sikerült, azaz maradtak annál h nincs telepátia.
2009. szept. 29. 22:11
 8/21 A kérdező kommentje:
Én is láttam a TV-be s akkor sikeres volt a "tesztelés"!
2009. szept. 29. 22:15
 9/21 anonim ***** válasza:
74%

"Annyi egybeesés,véletlenek szerintem nincsen!"

A természettudomány előtt nem ismeretlen az a jelenség, hogy egy pozitív kísérlet vagy beszámoló jobban megmarad az emberben, mint egy negatív. Az úgymond "egybeeséseket" mindig annak fényében kell tekinteni, hogy mennyi olyan eset történik, ahol nincsenek egybeesések.

Ma az internet által gyakorlatilag a világ bármely részéről hallhatunk csodás történeteket, és ez mind azt erősíti bennünk, hú mennyi ilyen eset van. Na de számoljunk csak! A világon van majdnem 7 milliárd ember. Akkor miért csak max ha pár száz ilyen csodás esetről tudunk? Ha a telepátia egy létező jelenség volna, akkor nem csak az emberek egymilliomod vagy tízmilliomod részével történne, velük is csak egyszer az életükben.

De mondok egy másik példát. Egy ismerősöm meg volt győzödve arról, hogy a jóslás működik, mert neki két babájának a nemét is megmondta. Erre 25% esély van, vagyis 100-ból 25 esetben sikerül. Ha valaki fogékony az ilyen hírekre, az úgy fogja érzékelni, hogy hát milyen sok embernek mondják meg a jósok a gyerek nemét, holott semmi ilyenről szó sincs. A mi családunkban is volt ilyen eset egyébként, az első jóslat bejött, de a második nem. Az első jóslat után mindenki azt mondta, hogy hát "jó előre meg lett mondva", a második jóslat kudarcáról pedig a család hiszékeny fele jótékonyan megfeledkezett. "Mindenki tévedhet." Persze. Én erre azt mondom, hogy "és mindenkinek lehet jó napja".

Szóval ha bizonyítani akarjuk egy ilyen jelenség létét, akkor a tévedések és kudarcok kísérletesen dokumentált arányát kell a sikerekhez mérni, és összevetni a várható eredménnyel. A telepáítiánál ugyanez a helyzet.

2009. szept. 30. 00:18
 10/21 A kérdező kommentje:
lehet hogy sokakat nem foglalkoztatja a dolog,de történnek velük.....csak nem mondják
2009. szept. 30. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!