Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megoldottam egy IQ teszet és...

Problem3girl kérdése:

Megoldottam egy IQ teszet és ezzel megállapítottam, hogy az IQ-m 110. Az jó?

Figyelt kérdés
Sok vagy kevés?

2013. ápr. 27. 19:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem már 5 évesen annyi volt az I.Q-m mint másnak 100 évesen ! Erre varjál gombot-.-
2013. máj. 10. 19:27
 12/16 BringaManó ***** válasza:

És stagnál, ha jól sejtem. :-)

(csak a gyerekek mérésére – tehát a fejlődési szakaszra – igaz ez a képlet, természetesen később már más a módszer)

2013. máj. 11. 06:15
 13/16 A kérdező kommentje:
13 éves vagyok.
2013. máj. 15. 14:24
 14/16 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ,hogy netes tesztet töltöttél-e ki.

A netes tesztek feltéve ha nem mensa-sat töltöttél ki megbízhatatlanok.Bár szerény véleményem szerint a pszichológusnál kitöltött teszt sem minden esetben tévedhetetlen.Éppen ezért szoktak nem egy számot hanem egy köztes értéket megadni mely közé eshet az intelligencia hányadosod.

Az sem mindegy,hogy hányas szórású tesztet töltöttél ki.

Egyébként meg pszichológusnál csak 15-16 éves korban lehet megtudni a tényleges intelligencia hányadosodat mivel olyan korban tölthetsz először ki felnőtteknek való tesztet.Addig csak gyerekeknek írt tesztek garmadájával találkozhatsz melyek nem olyan komolyak.

A kérdéshez visszatérvén az átlag elméletben (15-ös szórással) olyan 100-as érték lenne de a gyakorlatban ez 95 és 115 között van, 115 és 130 közötti értékkel csak az emberiség 14 százaléka rendelkezik míg 130-as fölötti és 60-as alatti IQ-val csak 2 százalék bír.

..........................................................

FONTOS !

Az IQ csak egy számadat túl sokat tulajdonítani neki nem szabad.

..........................................................

Richard Feynman-nak állítólag "csak" 125-ös IQ-ja volt (elvileg 15-ös bár lehet,hogy 24-es szórással) ami jó ugyan de messze nem kimagaslóan .Mégis sikerült a szinesztéziás kvantumfizikusnak összehozni egy Nóbel-díjat.

Sok olyan esetről is hallottam ,hogy valaki zseni értelmi képességek mellett kuli munkát végzett.

Remélem kérdésedre sikerült értelmes választ adnom:)

2013. máj. 15. 20:25
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
A mensa IQ teszt csak egy magyar átverés a lényege, hogy az üzleti haveri felső réteget összehozza és legyen mivel dicsekedniük. A neten levő IQ tesztek semmivel sem rosszabbak, mint a Mensa, sőt szerintem reprezentatívak. Nehogy már azt mond utolsó, hogy IQ tesztet csak a Mansa tud készíteni a világon egyedül
2013. máj. 16. 16:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondom,hogy a neten kitölthető tesztek közül csakis a mensa-s a jó de saját tapasztalat szerint a legtöbb világhálón fenn lévő teszt nem megfelelően van összeállítva.Sajnos sokban található előtudást igénylő kérdés is.Pedig egy jó netes tesztnél csak logikára van szükség.

Amúgy szerintem az internetes tesztek azért sem jók mert ahhoz,hogy tényleges képet kapj az egészről a memóriádra a motorikus és az asszociációs képességeidre is kiterjedő feladatokat kell megoldanod.

A mensa-nak mint szervezettnek vagy klubnak vagy minek is nevezzem egyébként én sem látom sok értelmét.(szerintem olyan mint a gittegylet 130 fölötti IQ-jú ,vagy tudom is én mennyitől vesznek be oda,egyedeknek.Kisé groteszk minden évre ki jelölnek kincstárrost meg ilyenek.)Együtt kirándulnak meg sakkoznak stb...stb.Közben gondolom ezerrel megy a többiek lenézése.Persze lehet,hogy ez nem így van...de valószínűnek tartom,hogy sajnos ez a helyzet.

2013. máj. 16. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!