Megoldottam egy IQ teszet és ezzel megállapítottam, hogy az IQ-m 110. Az jó?
Volt régen egy ilyen hosszú, barna alapon kitöltendő IQ-teszt, és az utolsó feladat ilyen halas számítás volt. Abba az IQ-m 138 lett. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Aztán megcsináltam a valóvilágos IQ tesztet, amiről azt mondják valós, az 110 lett.
Szerintem kevés.
De nehogy már egy
elvileg az IQ teszteket úgy kéne csinálni, hogy 100 legyen az átlag, tehát ez ilyen szempontból valamivel átlag felettinek számít, de semmiképp sem kiemelkedőnek.
Ezek persze a szakemberek által összeállított és előre letesztelt IQ tesztekre vonatkoznak, a netes IQ tesztek meg jellemzően nem ilyenek, szóval azok nem igazán megbízhatóak - mondanak egy számot, ami igazából nem sokat jelent (bár személyes véleményem szerint a hivatalos IQ teszteken kijövő számok se jelentenek túl sokat, de ezek ahhoz képest se), hiszen nincs bekalibrálva rendesen, hogy akkor mi is az átlag, meg mi a szórás.
Ha neteset szeretnél, akkor elvileg a mensa honlapján elérhető IQ teszt valóban szakértők által van összeállítva, tehát az azért megalapozottabb.
#5:
150-nel már a klubon belül is nyugodtan mondhatod, hogy bibibibíííííí. :-)
Egyébként én ismerek közülük olyankat, akik köszönnek. De lehet, hogy ők csak tettetik (vagy azt, hogy mensások, vagy azt, hogy köszönnek)... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!