Más is szokott házilag lottószám kalkulátort készíteni (valószínűségszámítás)? Milyen eredménnyel?
Aha, lottószám kalkulátor? :)
A baj az hogy minden húzás előtt minden kombinációnak ugyanannyi esélye van. Ilyen a lottó, itt nincs ismert faktor a húzás előtt, max azt tudod hogy mit húztak korábban, de az semmilyen hatással nincs a következő húzásra.
Kérdés: mennyi az esély rá, hogy ötös lottóban e héten kihúzzák az 1,2,3,4,5 számsort és jövő héten is ezt a számsort húzzák?
Válasz:
Pontosan annyi az esélye, mint annak, hogy e héten kihúzzák a 2,8,19,76,89 számsort és jövő héten meg a 4,13,71,76, 88-at.
:)
Na ezért értelmetlenek az ilyen kalkulátorok. Mert azok arra a téves elméletre alapulnak, hogy a kétszer egymásután 1-2-3-4-5 verziónak kisebb az esélye.
"Én skandinávon elértem a 3-as találati átlagot. Picit kell javítani és már megéri lottózni...."
Ezzel az a baj, hogy ez nem a Te vagy a programod érdeme. Én évekig finomítgattam egy lottóvariáció készítő programot, bár tudom jól, hogy teljesen fölöslegesen. De nem érdekelt, hiszen a megrendelő mondta mit akar, hogy tudjon a program, a program meg tudta. Fizetett érte és nem is rosszul. De azt azért elárulom, sose lett ötöse, de még négyese se.
"Valóban kihúzhatják akár 4x egymás után is ugyanazt a számot. (De nem ez a jellemző, ez nem tűnt fel?)"
Hányszor húzták ki egymásután kétszer AKÁRMELYIK számkombinációt? Pontosan annyiszor, mint ahányszor telitalálatot produkáltál. Mert ugyanannyi az esélye.
Elég értelmetlen dolog a matematikával vitatkozni.
Kedves kérdező, ez nem egy olyan kérdés, amiben hisznek, vagy nem hisznek az emberek...
Itt matematikai tényekről van szó.
Ha tájékozottabb lennél valószínűségszámításból, akkor tudnád, hogy a lottó nem stratégiai játék, tehát nem lehet stratégiával befolyásolni a nyeremény várható értékét!
A matematikusok döntő többsége nem lottózik, a lottó játék eredeti célja az állam bevételeinek növelése.
Néhány tény a lottóról (5-ös):
Több, mint 43 millió különböző húzás lehetséges!
Eddig MO-on kb 2200 húzás volt (vesd össze a különböző lehetségesek számával)
A húzások függetlenek egymástól.
A nyeremény várható értéke a játékosok felöl negatív, a szervező (Állam) felöl pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!