Hogy számolhatnám ki egy találkozás valószínűségét?
Ha el fogok utazni egy városba, amiről tudom, hogy lakik ott valaki, akivel nagyon akarok találkozni, hogy lehetne kiszámolni a vele való találkozás valószínűségét?
Nagyjából abból indultam ki, hogy először meg kéne tudnom, hogy átlag hány ember jön szembe velem az utcán egy nap... Gondolom számításba kell venni azt is, hogy melyek azok a területek, ahova az illető rendszeresen jár, mert arrafelé nagyobb a valószínűsége a találkozásnak. Azon is gondolkodtam, hogy a város területe vagy a népsűrűség szükséges-e a kiszámításhoz. Sajnos ennél tovább nem nagyon jutottam... (mivel nem vagyok matematikus, csak egy 18 éves álmodozó lány, aki gondolta jó lesz ezzel szórakozni a szabadidőben mert úgyis nemsokára felelek valószínűség-számításból...)
Szóval, ha van itt valaki, aki ért ehhez, el tudna mondani egy módszert, hogy lehetne ezt kiszámolni? Esetleg ha nagyon segítőkész és elvállalná a kiszámolást? Talán pontosabb adatokat is tudok adni üzenetben :)
Az ilyen feladatokat gyakran időintervallumon belül kell értelmezni, és ko-ordináta rendszerben való ábrázolás után könnyen kiszámolható.
De ha gondolod, küldj el egy konkrét példát, és megpróbálom megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!