Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hol találok olyan tervezőmérnö...

Hol találok olyan tervezőmérnököt, aki megtervezné nekem azt a fémszerkezetet amit szeretnék elkészíteni?

Figyelt kérdés
Szóval lenne egy speciális fém eszköz, aminek különböző erőhatásokat kellene kibírnia anélkül hogy összetörne. Hol érdemes keresgélnem mérnököt, aki ezt meg tudná nekem tervezni?(nyilván neki részletesen elmondanám mit szeretnék, de nem akarok ide most regényt írni róla) Vagy vannak erre szakosodott cégek is?

2013. ápr. 22. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Építőmérnököt keress, szerkezettől függően pl. magasépítőt, hídépítőt...

Szerintem ha pl. a BME Vásárhelyi koliban ismersz valakit - vagy valakid ismerős arra, lehet egyes elvetemült emberek hobbiból megcsinálják Neked. :)

2013. ápr. 22. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:

statikusnak hívják aki neked kell

pl így is találsz párat: [link]

2013. ápr. 22. 18:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Hú köszi a segítséget, végre tudom hol próbálkozzak ezügyben :D
2013. ápr. 22. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez attól függ, hogy milyen és mekkora fémszerkezetről van szó. Amit a kérdésben leírtál, simán lehet, hogy ez valami gépalkatrész, akkor pedig nem építő és nem statikus kell neked, hanem egy gépész.
2013. ápr. 23. 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, mondjuk jogos, én építőmérnöknek tanultam ezért az jutott egyből eszembe, de ha az a fém eszköz egy 3 mm-es valami, akkor tényleg más kell.

Ha pl. egy tartószerkezet akkor építő, de ha valamilyen alkatrész akkor gépész.

2013. ápr. 23. 15:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából egy védőfülkeszerűségről lenne szó, kb 1x1.5x1 m-es (még nem biztos a méret).
2013. ápr. 24. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt igazából valószínűleg bármelyik mérnökhallgató meg tudja csinálni neked néhány óra alatt, aki nem volt túl gyenge szilárdságtanból, meg ért egy CAD programhoz. Pl én is szívesen vállalnám, ha amúgy nem lenne most mocsok sok dolgom :D
2013. ápr. 24. 20:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!