A kövérek valóban olyan erősek mint ahogy azt magukról hiszik?
Nem, nem mindegyik erős, csak nagy a tömegűk. Tehát ha neked ront, vagy rád fekszik 100kg az elég nagy kárt tud okozni. De ez csak tömeg, és ettöl még nem erős.
Nézd meg a Fekete Laci fiát, vékony és ő aztán erős:-)))
És 19évessen fiatal vagy.
Attól függ "mitől kövér"
Ha csak hájas, akkor nem. De sokan vannak, akik az izmaik miatt "kövérek".
Az utóbbiak erősebbek az átlagnál. Az előbbiek akár még gyengébbek is.
(Előző vagyok)
Azért hiszik magukat erősnek, mert azért lássuk be, egy nálad másfélszer, kétszer nehezebb embert nehezebb megverni, feldönteni, ő viszont több súlyt tud belevinni az ütésbe. Az izomereje azonban valószínűleg kisebb (a hájas embereknek). Tehát mondjuk ha valaminek a megemeléséről van szó (legyen az akár a saját testsúlya) akkor gyengébb, mert rosszabb az izmainak az oxigénellátása.
Ha viszont az izomzata miatt "kövér", akkor erősebb. De ez a ritkább eset. Az ilyeneknek általában csak nagy a szája.
Azonos testmagasságnál a saját testük mozgatására nagyobb izommunkára van szükségük, ergo erősebbnek kell lenniük. Szkanderben, tárgyak felemelésében, ütésben, és minden olyan tevékenységben, ahol a saját testüket nem igazán kell mozgatni ez az előny megmutatkozik, dinamikus feladatoknál azonban már hátrányt jelent. És az életkilátásaikban is...
Mindig csodálkoztam én is ezen a büszke viselkedésükön, és rossz látni őket amikor sok mozgással járó, nagy erőkifejtést igénylő, kitartást igénylő sport, munka akad az útjukba...
De örülök, hogy ettől ők nem lesznek kétségbeesettek. :)
15:36-os hozzászóló!
A tárgyak emelésében sem jók, ugyanis nem jó az izmaik oxigénellátása.
A többi általad felsorolt dologban a plusz súly, amit belevihetnek, az segítségükre van, de valami megemelésében nem.
Ez persze csak azokra igaz, akik a zsír miatt kövérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!