Mekkora a legnagyobb szám, amit az ember még le tud írni?
Csak az első két válaszoló kedvéért, hogy tudják, a lepontozásuk nem véletlen: a végtelen nem egy szám.
Kérdező: Hogy érted, hogy hogyan írjuk le a számokat? Mert erre a kérdésre így az a válasz, hogy számjegyekkel vagy betűkkel.
Hogy Berta is értse: a helyes válasz - végtelen.
Ha ugyanis valaki leír egy számot, utána szóljon nekem. Én pontosan ugyanazzal a technológiával leírom a következőt. És bárki bármilyen számot ír le, én mindig le tudom írni az eggyel nagyobbat. Ez azt jelenti, hogy senki nem tud olyan számot mondani, ami utánit nem lehet leírni. Tehát nincs ilyen véges szám. Marad, hogy az a szám a végtelen. Ez úgy értendő, hogy nem létezik ilyen véges szám.
Köszi a felhomályosítást, bár mindezt eddig is tudtam, mármint hogy bármilyen számnál mindig lehet nagyobb számot írni/mondani. :D
Viszont ennek ellenére a "végtelen" nem egy konkrét szám; például nem lehet vele műveleteket végezni. Nincs kedvem részletes indoklást írni, inkább előkerestem egy régebbi kérdést, amelyben többen is kiválóan leírták ezeket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__37..
Ajánlom szíves figyelmedbe, ill. bárkiébe, akit érdekel a téma. :)
1. Írd le nekem azt a számot, aminél nagyobbat nem tudunk leírni!
2. Én megnövelem 1-gyel.
Paradoxon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!