Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megálmodtam valamit. Dezsavü....

Buborék Fejü kérdése:

Megálmodtam valamit. Dezsavü. Véletlen?

Figyelt kérdés

Biztos sokan voltatok már úgy vele, hogy megálmodtatok valamit. Esetleg dezsávü érzés.

Gondoltatok már arra, hogy olyankor valamiféle speciális téridö torzulás hat az emberre? Esetleg egy párhuzamos univerzumban valami meghatározó történik olyankor egy énünkkel?

vagy csak túl élénk a fantáziám?

2013. ápr. 10. 01:22
 1/5 anonim válasza:
Esetleg Deja vu
2013. ápr. 10. 06:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Minden valószínűséggel csak túl élénk a fantáziád. A legtöbb dezsa vü eset csak annyi, hogy hasonló helyzetet álmodsz, vagy éltél már át, és ennek a lenyomata hívódik elő.

Ami könnyen bizonyítható - egyszerűen vezess naplót az álmaidról. Aztán ha úgy érzed, hogy ezt már álmodtad, egyszerűen nézd át a régebbi álmaidat. És kiderül, hogy nem is úgy volt, csak hasonló körülmények voltak :)

2013. ápr. 10. 07:53
 3/5 Wadmalac ***** válasza:

A legvalószínűbb magyarázat valóban az, hogy az agy adott helyzetben előránt egy hasonló emléket és még kicsit össze is csalja a két eseményt.

Azért a történelem folyamán voltak olyan "megálmodások", amit nehéz a véletlen egybeesés rovására írni.

2013. ápr. 10. 13:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Wadmalac

Igen olyanokra is gondoltam. Én hiszem, hogy az agy olyan dolgokra is képes bizonyos feltételek közt, hogy a legvaloszinübb jövöt érzékelje. A quantum mechanikárol elég sok érdekes dolgot olvastam mostanában.

2013. ápr. 10. 13:30
 5/5 Wadmalac ***** válasza:
Egyes teóriák szerint az agy működése nem szorítkozik 3 térdimenzióra, magasabb dimenziószámoknál meg esetleg az idő fogalmai is változhatnak. Fene tudja.
2013. ápr. 10. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!