Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit jelent az angolban az...

Mit jelent az angolban az hogy Infinitive? És hogyan használjuk?

Figyelt kérdés
Próbáltam utánna bézni de nem értettem jobban, remélem el tudja valaki magyarázni. Előre is köszönöm. ( Aki hülyeséget akar írni, vagy oltogatni akar ne írjon, tartsa magában!! )

2013. ápr. 2. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:
A főnévi igenevet jelenti, tehát pl (to go - menni, to swim - úszni stb.) És így használjuk, to-val együtt (Pl: I want to eat - Enni akarok)
2013. ápr. 2. 19:25
 2/3 anonim válasza:
Azért ez attól bonyolultabb, mint hogy to val kell használni. Van infinitive I infinitive II stb. Van olyan főnévi igenév is az angolban, amit to nélkül kell használni.
2013. ápr. 2. 19:36
 3/3 hunbula ***** válasza:
Az infinitive, legegyszerűbben, az igének az az alakja, amit a szótárban megtalálsz. Ennél bonyolultabb a helyzet, leginkább, hogy mikor használatos to-val (full infinitive) vagy to nélkül (bare infinitive). 'Egyszerű' nyelvtanokban fog leginkább előfordulni, illetve komplexebb igei mondatrészek részeként. Gugliztam egyet, találtam egy oldalt, itt nézegesd meg, tánha tisztább lesz: [link] Az oldalsó sávon tudod váltogatni, mit szeretnél elovasni.
2013. ápr. 3. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!