Mit jelent az angolban az hogy Infinitive? És hogyan használjuk?
Figyelt kérdés
Próbáltam utánna bézni de nem értettem jobban, remélem el tudja valaki magyarázni. Előre is köszönöm. ( Aki hülyeséget akar írni, vagy oltogatni akar ne írjon, tartsa magában!! )2013. ápr. 2. 17:25
1/3 anonim válasza:
A főnévi igenevet jelenti, tehát pl (to go - menni, to swim - úszni stb.) És így használjuk, to-val együtt (Pl: I want to eat - Enni akarok)
2/3 anonim válasza:
Azért ez attól bonyolultabb, mint hogy to val kell használni. Van infinitive I infinitive II stb. Van olyan főnévi igenév is az angolban, amit to nélkül kell használni.
3/3 hunbula válasza:
Az infinitive, legegyszerűbben, az igének az az alakja, amit a szótárban megtalálsz. Ennél bonyolultabb a helyzet, leginkább, hogy mikor használatos to-val (full infinitive) vagy to nélkül (bare infinitive). 'Egyszerű' nyelvtanokban fog leginkább előfordulni, illetve komplexebb igei mondatrészek részeként. Gugliztam egyet, találtam egy oldalt, itt nézegesd meg, tánha tisztább lesz: [link] Az oldalsó sávon tudod váltogatni, mit szeretnél elovasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!