A jövőben, lehetséges, hogy feltalálják az időgépet?
Szia.Vegyük úgy,hogy a az általunk már "tisztázott"(nem igaz még nincs tisztázva az idő létezése ez csak egy elmélet)időben utazhatunk.MÁr megis épült az időgép.Márcsak kikell próbálni.Nos először a multba utaznánk: a multba utazás problémái:-először is,ha először használjuk az időgépet akkor "hajlást" hozunk létre a térben.Ez a "hajlás" lehetővé teszi azt hogy addig utazzunk ameddig akarunk,de csak előre!Vissza fele csak addig mehetünkamedig a hajlás tart.Nos érthetőbben:Az én pl ma 12 órakor használom a gépet elmegyek a jövőbe és ugygobdolom hogy viccből ugyanaznap 11-re megyek vissza mikor elindítottam a gépet.Na és ittvan a gond,a térben a hajlás csak az első utazás kezdetéig engedi a visszautazást,tehát aznap 12 óra a lehető legkorábi időpnt ahova visszamehetek.Tehát ha a jövőben feltlálják ide hozzánk nemjönnek el,hacsak nem találták már fel előttünk és használták.
-az előreutazás viszont elméletileg akadálytalan lenne.
Nos ezt ugy írtam mintha meglehetne építeni.De a valság az hogy ez eléggé képtelen ötlet.isz az idő lehet nemis létezik,csak a mi gyunk szüleménye,miven ha nincs idő csak egymás után történő képsorozatok amit mi időnek fogunk fel?Hisz pl a föld forgásához mérjük éveinket a holdhoz hónapjainkat,ezek csak körbe körbe mennek,habár változás jöhet létre de ahoz kell más,és igaz hogy számoljunk z éveink,de csak a halltól való félelmünktől.De ha még beis bizonyítanánk a "kézzel fogható időt" akkorse garantálja semmi annak átlépést.Sőt ha pl 12-kor elmész és 12:10 előre jössz és megölöd magad mejd visszajössz 12-re és vársz 12:10ig akkor se fog semmi történne,mert az akit megöltél egy párhuzamos világ embere,egy párhuzamos világé ami 10 percel előrébb jár amitől már nemlesz párhuzamos,a párhuzamosságát inkább a történések egyyenlősége agyja,de miután megölöd ott magad még abban se lesz párhuzamos.De a te világod nmtudod változtatni,mert nemlehetsz egyszere egy időben egyhelyben,és az öngyilkosságoddal a jövőben meghal a jővőbeli éned éned,de te nemhslnál...Na de mondok egy másik példát.Már rég megvan a géped és azt használod már mondjuk 10 éve,most aztmondod visszamész az 1 napra mikor használtad.Nos ott ismét megölöd magad.Ha te meghalsz a múltban akkor a jővőben nemélsz ha nem élsz a jövőben nem ölöd meg magad a múltban és ennek gy értelme nincs.A legértelmesebb magyarázat tehát hogy egy történésekben de időben nem prhuzamos világban megölöd magad( a megölöd magadat ugyértem hogy nem magadba szúrsz kést hanem a múlltbeli énedre ha nemesett le)akkor az habár már nemlesz párhuzamos,de a te világod nemváltozik,sőt mikor viszatérsz semmi nemlesz,éled tovább az életed.De a már NEM párhuzamos világba te halott vagy és ott máshogy alakul az élet.Tehát az időutazás legegyszerűbben megmondva:Az időben eltérő( nemusszály eltérőnek lennie) de történésekben semmiképp nem párhuzamos világokba való utazás.Ezéáltal nemis időuatásról beszélünk,hisz nem időben hanem párhuzamos világokba uatzunk.Az időutazás ennek a formája létezhet csak ez előzőleg leírt dolgok alapján.És ez valójában nemis az időben való utazás...csak azt hinénnk amíg kinem derülne.Nos amiket most írtam a legtöbb tudós elfogadja és ez az egyik legelfogadottabb elmélet az időuatásról,persze még sok más is van.De szerinted létezet addig az emberiség hogy alkalmazza ezt az amúgyis szinte főldönkívüli technológiát?Remélem segíetettem valamennyit:)
hűű *--* rengeteget segítettél, köszi a választ :D érthetően
írtad le, hát majd meglátjuk, mithoz az elkövetkező 5 milliárd év, míg elnem jön a világ vége :D
'A kérdező kommentje:
bocsi, de a jelenben szerintem semmi érdekes nincs xd'
Lehet h a te jelenedben nincs. Ezzel szemben a vilag egy nagyon tagas hely, nyisd ki kis szemed es amulj.
Lehet,hogy nem illik ide de íme egy felvetés az időről :
ha az idő pusztán csak illúzió lenne akkor semmi sem történhetne mivel ahhoz,hogy cselekmény jöjjön létre szükség van időre.
érthetőbben: ha pl leejtenél egy csészét (csak ne Herendit...rossz is belegondolni)időnek kell eltelnie esése közben de ha nem lenne idő akkor a csésze egy helyben létezne az örökkévalóságig( vagy alapvetően létre sem jönne) .
Az meg hogy csak a "jelen" létezik (már ha feltételezzük,hogy van idő)és a múlt és a jövő között csakis mi élőlények teszünk külömbbségget, hülyeség.A
jelen időbeli nagysága nulla mivel már minden egyes pillanat amit megélünk maga a múlt.
Tehát nem létezhet tér idő nélkül kérdés ,hogy idő létezhet-e tér nélkül.
Mi van akkor ha mégis létezik a múltba történő időutazás csak az időutazók nem találták meg a meghívókat:)Vagy egyszerűen nem engedélyezett a múltba történő időutazás az úgynevezett pillangóhatás miatt.Vagy nem lehet a jövőben sem megtörni az idő linearitását.
De az is "lehetséges" (hangsúlyozottan nem hiszek benne)hogy az UFO észlelések és az ősi kultúrák istenábrázolásai és mítoszai időutazók nyomait őrzik.
Olvassátok el a Kukulkán örökségét, meg nézzétek meg a K-Pax-et, mindkettő hasonló témát elemezget más-más nézőpontból... nagyon elgondolkodtatók.
Az első oldalon láttam a kommentet, hogy ha létezne időutazás, akkor már lennének köztünk a jövőből....igazából honnan tudhatjuk, hogy ez nem így van? Másrészt megbotránkoztató lenne és társadalmilag nem felvállalható, ha ilyenek csak úgy kiderülnének...majd egy pár évtized múlva talán:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!