A jövőben, lehetséges, hogy feltalálják az időgépet?
Az időben való röpködéshez és az "élet filmjének visszatekeréséhez" először az idő fogalmát kellene meghatározni. Mert egy egydimenziós idő esetén teljesen nyilvánvalóan bejönnek a képbe azok a paradoxonok, amelyeket mindenki ismer. Ezenkívül értelmezni kéne a különböző idősíkok egymáshoz képesti és valamilyen értelemben egyidejű létezésének viszonyát, ami azonban már egy meta szintet jelentene a viszonyítási folyamatban.
Én hajlok arra a nézetre, hogy a mikrofizikai jelenségek, amelyek ezen a fórumon is már elég bőven ki lettek tárgyalva, nem egészen a mi megszokott tér és időfogalmunk szerint viselkednek, lásd pl. késleltetett választásos kvantumradír kísérlet meg EPR paradoxon.
"...nah agyilag azt se tudjuk felfogni, hogy mien lesz akkor amikor már nem leszünk, vagy, h. lesz e olyan, semmi menyország-pokol vagy vmi más... megszűnünk, nem leszünk..."
Látod látod kedves kérdező, pedig pont ez az amihez még intelligencia sem kell.
Én megmondom milyen lesz számodra a halálod után. Pont olyan, mint a születésed előtt volt. Az agyad megszűnik működni, és a leálló biokémiai folyamatokkal együtt odalesznek, megszűnnek azok a fogalmak, az a valami, amit léleknek is hívnak sokan. Pontosan olyan lesz, mint amikor alszol és nem álmodsz, csak épp ebből az "álomból" nem ébredsz fel sohasem...
"...mivel nincs olyan, hogy nem álmodsz semmit :DDD"
Kicsit el vagy tévedve. Messze nem igaz hogy a teljes alvási időszakodban álmodnál. Erről szó sincs! Én inkább úgy mondanám, hogy vannak az alvásnak állom mentes fázisai, és olyan fázisai, amikor valóban álmodunk. Tehát hiába álmodsz mindig, lesz olyan állapot, amikor alszol, de éppen nem álmodsz. Én erre gondoltam. Öntudatlan és álomtalan állapot. Ilyen a halál is, csak "kicsit tovább tart".
irok egy levelet hogy:
Tisztelt utazó...
Ha már létezik időgép kérem önt hogy jöjjön el ..... címre csengessen és mondja azt hogy" létezik 2013.04.02. éjfélekor és ha valaki becsönget akkor létezik majd valamikor...
"...Tisztelt utazó... Ha már létezik időgép kérem önt hogy jöjjön el..."
Hehe... Én ezt már megcsináltam kicsit máshogy. Letétbe helyeztem közjegyzőnél 1 millió FT-ot, és egy héttel később megírtam, hogy ha bárki az időben visszajön, megkapja az összeget. Nos, nem jött senki, és ez nem meglepő, de nem is véletlen :)
"Ha már létezik időgép kérem önt hogy jöjjön el ..... címre csengessen és mondja azt hogy" létezik 2013.04.02. éjfélekor és ha valaki becsönget akkor létezik majd valamikor..."
Nagyon régi. Még egy 7o-es évek beli fizika folyóiratban volt egy hasonló felhívás lepublikálva.
"Nos, nem jött senki, és ez nem meglepő, de nem is véletlen :)"
De azt miért nem veszik az ilyen felhívást tevők számításba, hogy az időutazók egyszerűen lesz@rják őket? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!