Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A jövőben, lehetséges, hogy...

A jövőben, lehetséges, hogy feltalálják az időgépet?

Figyelt kérdés
....vagy nincsenek erre tudományos kilátások?

2013. ápr. 1. 16:58
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

"Nem jó minden példa, mert aki visszajön, az be is avatkozik. "

A beavatkozás mértéke a kérdés. Lehet az akkora, hogy csak néhány oxigénatom kerül máshová. :-D Az a lényeg, hogy Gipsz Jakabnak Békéscsabán a számítógépe előt ülve, nem feltétlenül kell értesülnie, hogy valaki időutazott. :D

2013. ápr. 2. 02:27
 12/39 anonim ***** válasza:
Valamikor biztosan létezni fog. Dániában egy lézersugarat nemrég 6 tükrön keresztül körbe-körbe vezettek, és a belsejében előre és hátra is lehet utazni az időben, persze ez a technológia még nem alkalmazható embereknél.
2013. ápr. 2. 08:18
 13/39 A kérdező kommentje:

Utolsó: ez durva :DDD

am meg ha az előbbit és a klónozást már kitalálták, akkor a jövőben nyilván kifejlesztik.... :3 és valóban lehetséges, hogy pl.: (és ez csak pl) Obama megválasztása is egy időutazó kezében volt, mert a másik vetéjtársa sokkal rosszabb jövőt hozott volna Amcsira :DD

2013. ápr. 2. 11:00
 14/39 anonim ***** válasza:
Durva? Ezek szerint értetted az előző hozzászólást? Mert én nem nagyon, dacára a fizikusi diplomámnak.
2013. ápr. 2. 11:25
 15/39 anonim ***** válasza:

"Durva? Ezek szerint értetted az előző hozzászólást? Mert én nem nagyon, dacára a fizikusi diplomámnak."

Vakulnak a parasztok... :-D

2013. ápr. 2. 11:29
 16/39 A kérdező kommentje:
Istenem :P 13 éves vagyok és egyből felfogtam, most én vagyon nagyon intelligens????
2013. ápr. 2. 11:43
 17/39 anonim ***** válasza:

"...Dániában egy lézersugarat nemrég 6 tükrön keresztül körbe-körbe vezettek, és a belsejében előre és hátra is lehet utazni az időben, persze ez a technológia még nem alkalmazható embereknél...."

"...Istenem :P 13 éves vagyok és egyből felfogtam, most én vagyon nagyon intelligens????"

Nem.

Kérdező! Az, hogy megértesz egy magyar szavakból álló mondatot, és felfogod a tartalmát az nem intelligencia. Erre akármelyik óvodás is képes már.

Itt az általam is idézett mondattal van baja a kommentelő fizikusnak. Ugyanis annak a mondatnak se füle se farka. Attól hogy egy fény szaladgál tükrök között, ugyan hogy is lehetne az időben utazni. Hát sehogy...

Az a baj hogy egyszerűen képtelenek vagytok azt az egyszerű tényt felfogni, hogy az idő mint olyan, az csak egy ember által definiált, definiálni próbált fogalom. Nincs múlt meg jövő, csak a jelen létezik. Ami történik az MOST történik, és nincs tovább. Ami elmúlt az elmúlt, a jövő meg még nem történt meg. Egy dolog van, amit tenni lehet, hogy a történések során egyszerűen várni, hogy a "jövő" bekövetkezzen. De ezt én nem nevezném időutazásnak

2013. ápr. 2. 12:19
 18/39 A kérdező kommentje:

múlt mindig is volt! és mi felidézhetjük, >.< most mondani fogok néhány furi dolgot, amit amúgy sem értetek meg:

deja vu, megszűnés, szél, eső

._. ha belegondolunk a meteorológia is jóslás ami meghatározza a jövőt vagyis, hogy milyen lesz a jövő, szerintem az időgépet is úgy kell elképzelni, mint egy jóslógépet, ami belépést nyújt a jövőbe és így az alany mikor visszajön megtudja mondani, hogy mi lesz pl.: 10 év múlva, asszem van egy jós... aki megjósolta a saját halálát... de majd az egyik életünkben amúgy is megtudjuk, hogy megtudják-e ezt valósítani,

aztán ottvan a megszűnés fogalma pl.:

- szűnj már meg

nah agyilag azt se tudjuk felfogni, hogy mien lesz akkor amikor már nem leszünk, vagy, h. lesz e olyan, semmi menyország-pokol vagy vmi más... megszűnünk, nem leszünk stb. nos, az időutazást is így kell elképzelni, lehetetlen elképzelni, de lehetséges megvalósítani.... xd (bocsi ha vmit nem értettetek, de ezt írásban kifejteni nagyon nehéz :P)

2013. ápr. 2. 12:55
 19/39 Pietrosol ***** válasza:

"múlt mindig is volt!"

Így van! Volt, de ez nem jelenti azt, hogy van, legfeljebb az elmédben, memóriádban, de ami valójáben van az a jelen pillanat! A múlt már, míg a jövő még nincs.

"ha belegondolunk a meteorológia is jóslás ami meghatározza a jövőt vagyis, hogy milyen lesz a jövő,"

Nem meghatározza, hanem következtet rá, hogy milyen lehet!

2013. ápr. 2. 13:05
 20/39 A kérdező kommentje:
._.' ha a videót visszalehet tekerni, az életet mért ne ? :D
2013. ápr. 2. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!