Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi 64 négyzetgyöke?

Mennyi 64 négyzetgyöke?

Figyelt kérdés
Még nem tanultunk róla, de nagyon fontos lenne! Köszönöm előre is.

2013. márc. 14. 17:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Igen. Én keverem, meg az egész angolszász világ. Csak te vagy helikopter.
2013. márc. 15. 17:41
 22/25 2xSü ***** válasza:
Goto #18. :-)
2013. márc. 16. 00:47
 23/25 2xSü ***** válasza:

Szóval nem csak én vagyok helikopter, de a magyar, a német Wikipédia, az erettsegi.com, a Mozaik tankönyv, két nagy hírű általános iskola, meg még néhány honlap.

Mutass egy magyar nyelvű négyzetgyök definíciót, amiben a négyzetgyököt valós számok esetén nem a nemnegatív kitétellel írják le. Hogy az angol Wiki mit ír, az egy dolog, erre is kitértem a #18 hozzászólásomban. Nem helytelen egyik sem, csak más, és bizony lehet más, a matematika sem feltétlenül egységes. Mint ahogy a 10^12 esetén a billion és a trillió közül egyik sem helyesebb a másiknál, csak éppen más. Mi itt vagyunk Magyarországon, mi így mondjuk.

Egyébként kezdem osztani a véleményed, hogy magyar oktatás le van maradva, ha te azt, amit mondasz Magyarországon tanultad.

2013. márc. 16. 01:01
 24/25 anonim ***** válasza:
ok, szerintem fejezzük be ezt a kérdést. Ha nem estek volna nekem olyan vehemenciával a -8 miatt, akkor én se kötöttem volna az ebet a karóhoz :) Szerintem elvárható egy kis rugalmasság. Ha pl. a kérdést feltevő diák a kérdésre azt a választ adja, hogy 8 és -8, miközben ezt még nem is tanulták, akkor egy jó pedagógusnak meg kéne dicsérnie, nem pedig ledorongolnia, hogy hát nem tudja a pontos definíciót (ami főként csak magyar definíció). de egyébként a kérdés tényleg túl van már tárgyalva :)
2013. márc. 16. 02:22
 25/25 2xSü ***** válasza:

Én szükségesnek érzem, hogy „nagy vehemenciával” essek neki a kérdésnek. Nem lehetünk rugalmasak. Annyiban valóban igazad van, hogy a tanár – ha valóban nem tanulták a négyzetgyököt, ami egyébként számomra kicsit kétséges –, akkor örülni fog annak, hogy valaki előre informálódik, de ő is ki fogja javítani a diákot.

A kérdező kérdezett valamit, ami az iskolai tanulmányaival kapcsolatos. Ha egyszer – amúgy teljesen mindegy, hogy milyen okból – itt Magyarországon minden iskolában úgy tanítják a négyzetgyök fogalmát, ahogy, akkor számomra eléggé rossz húzás, hogy félreinformáljuk a kérdezőt, ő előre itt megtanul valamit, amit később aztán javítanak az iskolában. Sokkal nehezebb egy rosszul berögzült tudást kijavítani, mint eleve a jót megtanulni. Ez utóbbival is épp elég gondjuk van a tanulóknak.

Nem mellesleg az ilyen jellegű vitákat látva egy gyerek el fog bizonytalanodni a matematika egységességében, egzaktságában, ami megint csak nem szerencsés. Igen, a matematikában is vannak viták, eltérő nézőpontok, vélemények, de ezzel nem feltétlenül kellene egy általános iskolában tanuló diáknak találkoznia. Majd ha kellően elsajátította az alapokat, akkor vissza lehet térni a kérdésre, lehet a hatvány definícióját kiterjeszteni a komplex számokra, akkor már érteni fogja miről is van szó.

2013. márc. 16. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!