Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A legtöbben miért okoskodnak...

A legtöbben miért okoskodnak ezen az oldalon?

Figyelt kérdés
Valaki föltesz mondjuk egy tudományos kérdést és valaki akinek köze sincs az egészhez (köztük te is!) válaszol rá, mintha tudná, vagy gyorsan utánanéz a neten, amit más is meg tud csinálni.

2013. jan. 18. 18:01
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Ha ez téged felbosszantott, akkor nem irigylem az idegeidet... puszi
2013. jan. 18. 20:51
 32/53 anonim ***** válasza:
Engem?Ugyan,kérlek.Én nem a magam nevében beszéltem,hanem mindenki máséban.Az én felbosszantásomhoz 100 évvel hamarabb kelj fel.
2013. jan. 18. 20:54
 33/53 A kérdező kommentje:
hagyjatok már ezzel a "hamarabb kelj fel" dologgal. reggel 8 óta ébren vagyok. Mások nevében meg sose írj, csak ha skizofrén vagy!
2013. jan. 18. 20:58
 34/53 anonim ***** válasza:
83%

1. A neten valóban bárki utána tudna nézni egy-egy témának, de sokan ehhez is lusták vagy tökök, inkább kiírnak egy kérdést.

Azt talán velük beszéld meg, hogy miért... :D

2. A válaszolók közül a legtöbben nem okoskodnak, hanem normálisan válaszolnak.

3. Sokan csak a feszültségüket vezetik le különböző beszólogatásokkal.

4. A két halmaznak vannak közös elemei is, azaz vannak júzerek, akik segítenek is másoknak, de oltogatnak is.

Hogy melyik csoportban vannak többen, azt nem tudom. :D

Ja, és vannak, akik csak a frusztrációjukat vezetik le egy-egy provokatív kérdéssel vagy válasszal; vagy nem tudnak magukkal mit kezdeni, mert unatkoznak. Mint most te is.

2013. jan. 18. 21:04
 35/53 A kérdező kommentje:
ezt elolvastam és közben pisilnem kellett
2013. jan. 18. 21:07
 36/53 anonim ***** válasza:
100%

Néhány kérdezői hiba:

- Sokan sajnálják azt az 1 percet is, ami a googlihoz kell. Őket nem árt helyre tenni.

- Sok kérdésnél a válasz megértéséhez egyéb tudás szükséges, amit a kérdező gyakran nem akar tudomásul venni.

- Sok itteni kérdés nem a tudomány területére tartozik (pl. vallás).

- Sok itteni kérdező/válaszoló nekiáll a "szabad véleménynyilvánítás" jogán, tudatlanul becsmérelni tudományos eredményeket.

- Sok kérdés filozófiai hangvételű, véleménnyilvánításra szólít fel, tehát a hiányos szakértelműek megszólalására nem szabad felkapni a vizet.

- Sok kérdés megválaszolása olyan speciális tudást igényel, amilyen nem biztos, hogy van az oldalon. Ekkor örülj neki, ha valaki megmondja, hol keresd a választ.

- Sok kérdés olyan alapvető tudás hiányában születik, hogy annak a megválaszolásához nem kell Nobel-díj.

- Sok kérdés csak szimplán provokatív.

- Sok kérdésnél a kérdező csak a bólogatásokra kíváncsi.

- Sok kérdező nem tud normálisan írni. Ez alapján jogos a válaszolóban kialakuló sztereotípia, hogy valószínűleg a kérdező nem veszi olyan komolyan a dolgot, vagy nem értené meg a választ.

- Sok kérdés megválaszolható elméleti és gyakorlati szemszögből is, ami lényegesen eltérő válaszokat szül. Néha nem derül ki, melyikre van szüksége a kérdezőnek.

- Sok kérdés esetében már maga a kérdés is tévedéseket tartalmaz.

Végül a legutolsó és legfontosabb:

Sok válaszoló szarkazmust vagy humort használ, hogy az előbbi pontokban megfogalmazottakra rávilágítson, ekkor a kérdező gyakran megsértődik.

2013. jan. 18. 21:33
 37/53 A kérdező kommentje:
bevettetek valami bogyót, hogy kisregényeket tudjatok firkálni? minek? úgy sem olvasom el, mert én csak az egyszavas válaszok híve vagyok.
2013. jan. 18. 21:38
 38/53 anonim ***** válasza:
72%

Ezt a kikötést például meg kellett volna tenned a kérdés kiírásakor, pl. így: "Kizárólag egyszavas válaszokat írjatok, mert annál többet csak nagyon nehezen tudok megérteni."

Nekünk pedig nem kell semmit szednünk ahhoz, hogy sokat tudjunk írni; mi magunktól is ilyen tehetségesek és okosak vagyunk. :)

Ha te fogalmazásgátlót szedsz, az a te bajod. :D

Ja, és még az előző kommentedre reagálva: remélem, volt rajtad pelus. :P

2013. jan. 18. 21:49
 39/53 A kérdező kommentje:
nem kell valakinek házipálesz? friss, olcsó, jó!
2013. jan. 18. 21:55
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

"bevettetek valami bogyót, hogy kisregényeket tudjatok firkálni? minek? úgy sem olvasom el, mert én csak az egyszavas válaszok híve vagyok."

Akkor összefoglalom: "Shhhh!"

2013. jan. 18. 22:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!