Melyik történelmi személyt válasszam?
Mátyás király
Kossuth Lajos
Kolumbusz Kristóf
Amerigo Vespucci
Néhány izgalmasabb és nem túl ismert:
II Birger svéd király, akit foglyul ejtett két fivére és kényszerítette hogy felossza az országot. Később ugyanabban a várban fogta el őket ahol korábban raboskodott. A két fivér éhenhalt a cellájában.
II. Edward angol király, rettenetesen alkalmatlan és homoszexuális, elvesztette Skóciát amit apja (a Rettenthetetlenből ismert Hosszúlábú Edward) meghódított. Lemondatták és később meggyilkolták a főnemesek úgy, hogy feldugtak neki egy izzó piszkavasat.
Hajreddín Barbarossa, török kalóz és főadmirális, évtizedekig tartotta rettegésben a Földközi-tenger menti keresztényeket a 16. században (a bátyjával együtt akit viszont a spanyolok megöltek és a koponyáját trófeaként tartották valamelyik katedrálisban) Tripolit és Algírt is elfoglalták alóla de mindig sikerült meglépnie és visszatérnie.
Én Marcus Aurelius-t választanám. Már régen tanultam törit és őszintén szólva PONTOSAN nem tudnám megmondani, milyen jelentősége volt. Azért írom ezt, mert olvastam a Marcus Aurelius elmélkedései című könyvből, és ez alapján igen bölcs ember lehetett.
Ha a pápák történelmi személynek számítanak, akkor II. János Pált választanám.
Én biztosan olyan személyt választanék, akinek a részletes életrajzához könnyű hozzájutni, és nem kell sem nekem, SEM A TANÁRNAK a neten utánanézni. Ugyanis mi van, ha a tanár a net-en teljesen más adatokba botlik bele, mint amiket a háziba beleírtam, és így rossz jegyet ad a házira.
Olyan magyar történelmi személyt választanék, akinek az önéletrajzát legalább a tanár fejből tudja!!! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!