Minden tengerben van tengerikígyó? Találkoztál már tengerben kígyóval?
Figyelt kérdés
Ha igen melyikben?#tengerkígyó
2012. dec. 27. 17:07
1/7 anonim válasza:
Nem tudom, mindegyikben van-e. Én csak egyszer nyaraltam az Adriai-tenger partján néhány napig (Kraljevica, Horvátország), ott nem találkoztam tengeri kígyóval.
2/7 anonim válasza:
Tudtommal a tengeri kígyók egytől egyig (?) mérgesek, és ezek ereje nagyságrendekkel nagyobb, mint a szárazföldi kígyóké.
A tengerikígyó-marások viszont nagyon ritkák, így egyetlen állat véréből nyert ellenanyag elégséges, hogy az egész világot ellássa szérummal. Szóval nem valószínű a mérges tengerikígyókkal valótalálkozás.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkét válaszolónak, ha valaki tud még valamilyen információt, akkor szívesen várom!
2012. dec. 28. 10:25
4/7 anonim válasza:
Tengeri kígyók nincsenek minden tengerben. Sőt Európában egyáltalán nincsenek a tengerekben.
A tengeri kígyóknak a Nyugati- és a Csendes-óceán az igazi hazája.
6/7 anonim válasza:
Hát ez nem semmi! Úgy látszik, már álmos vagyok. :D
Indiai- és Csendes-óceán.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor a lényeg az, hogy itt nálunk (Európában) nincsenek.
2013. jan. 3. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!