Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez mit jelent? (IQ teszt)

Ez mit jelent? (IQ teszt)

Figyelt kérdés

"IQTESZT

A tesztet 23 perc alatt oldottad meg. A 60 feladatból összesen 35 sikerült helyesen megoldanod.

Az IQ-d értéke 122 pont."

Ez azt jelenti hogy 122es az IQ-m, vagy mi?

2012. dec. 18. 20:20
1 2 3
 11/21 2xSü ***** válasza:
100%
Az általad linkelt teszt végén ott van a grafikon is, hogy hogyan kell értelmezni az eredményt. A teszt egyébként nem jó. Sok a műveltséghez kötődő kérdés. Sok az olyan kérdés, amit meg lehet 0 logika alapján is oldani, csak matekórán be kell magolni a megoldás menetét. Amit mér, annak csak egy része az IQ, kell hozzá más ismeret is. Ha valaki nem ismeri pl. a terület mértékegységeket, az az egyik kérdésnél elbukott, pedig ennek nincs köze ahhoz, hogy mennyire képes logikusan gondolkodni. Volt olyan kérdés is, aminek több helyes, egzakt megoldása volt.
2012. dec. 19. 15:55
 12/21 anonim ***** válasza:
Na mondom, hogy átlagos... :P
2012. dec. 19. 15:57
 13/21 2xSü ***** válasza:

#12: Hogy az a… Pukkadj meg. :-D :-P

#10: Érdemes rászánni az időt. Kb. 15 perc alatt ledaráltad a tesztet, holott 40 perc áll rendelkezésre. Ha valamelyiknek nem tudod a megoldását, akkor keresd, térj vissza, rágd meg. Lehet van olyan, aminél csak 5 perc után esik le a megoldás. Ez bele van kalkulálva. Ahol nem tudod a választ, ott tippelj, ez is bele van kalkulálva.

2012. dec. 19. 16:22
 14/21 anonim ***** válasza:

Jujujuj... Az alfás teszt abszolút nem korrekt. Nekem azzal tavaly nyáron 135 vagy 136 pontom lett; amiről egyből sejtettem, hogy enyhén túlzás. :D

Ezért aztán megírtam a Mensa díjmentes próbatesztjét, amin már reálisabbnak tűnő eredményt produkáltam.

Ha még van kedved, próbáld ki te is:

[link]

De szerintem már ne ma; egy napra egy teszt bőven elég. :)

Majd ha legközelebb friss, kipihent állapotban leszel, és épp nincs jobb dolgod. :)

2012. dec. 19. 19:28
 15/21 A kérdező kommentje:
2012. dec. 20. 15:42
 16/21 anonim ***** válasza:

Te jó ég, hát ezt hogy csináltad? :O

Bepánikoltál az időméréstől; leketyegett az időd, mielőtt bármit is megjelölhettél volna; kihagytál feladatokat, vagy micsoda?

Nehogy kétségbeess, ez biztosan nem jó így. 90 alatt kezdődik az enyhe fokú szellemi fogyatékosság, a 70 alatti eredmény pedig már a nagyon súlyos kategória.

Az én alfás és mensás eredményeim eltérését alapul véve szerintem az előző, a 101-es eredmény lehet kb. reális, vagy annál kicsit több, max. 110-ig. Úgyhogy fel a fejjel. :)

2012. dec. 20. 16:29
 17/21 A kérdező kommentje:

na jó, ennyi én kiszálltam

nem érdekel az iq-m

azért köszi a válaszokat

2012. dec. 21. 14:27
 18/21 anonim ***** válasza:

A kérdező feltehetően még nem töltötte be a 16ot. Vessetek egy pillantást a teszt alatti rövid ismertetőre, feketén-fehéren kitér a korhatárra.

'Fontos tudnivalók:

Ez a teszt nem a Mensa felvételi tesztje.

A teszt eredménye tájékoztató jellegű, vagyis nem ad "hivatalos" értékelést.

A kezdőoldalon statisztikai célból adatokat kérünk majd Öntől. Nevet természetesen nem kell megadnia, az adatokat pedig kizárólag az intelligencia kutatásával és a teszttel kapcsolatos tudományos célokra használjuk.

Kérjük, a tesztet egy ember csak egyszer töltse ki!

A kérdések az értékelésnél egyforma mértékben esnek latba, és a rossz válaszokért nem jár "pontlevonás".

A 16 éves alsó korhatár oka, hogy a teszt sztenderdizálásának sajátosságai folytán csak e fölött ad megfelelően megbízható eredményt.

A teszt kitöltése közben nem lehet – ill. nem szabad – visszalépni előző vagy még korábbi feladatra (sem a böngésző "Vissza" gombjával, sem a "Backspace" billentyűvel). Ha mégis "sikerül", akkor sajnos a teszt futása megszakad.'

Nyugi, töki, nem vagy fogyatékos. Vágj bele még egyszer, ezúttal kamukort megadva. Sok sikert!

2012. dec. 24. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:
75%

Bocs, nem kötözködés, de ha a kérdező valóban 16 alatt van, akkor pont nem jó tanácsot adtál neki. Bekamuzhat a valósnál magasabb kort, csakhogy a kiértékelés a kor alapján _is_ történik; azaz ugyanaz a "teljesítmény" más-más eredményt jelent a különböző korosztályokban.

(A teszt kitöltése előtt azért kérnek néhány adatot, pl. nem, lakhely, mert ezek is befolyásoló tényezők.)

2012. dec. 25. 23:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Persze, nyilván nem lesz hajszálpontosan reális az eredmény, de a 70 alattinál azért jóval közelebb fog állni a valósághoz, főleg ha a kérdező csak egy-két évvel marad el a 16tól. Jó oldala, hogy így az intelligenciája alsó határát kapja meg, azaz a számtól felfelé kell tapógatóznia a tényleges pontjához.

Mellesleg:

'A kezdőoldalon statisztikai célból adatokat kérünk majd Öntől.' -> Ez magáért beszél. Pont nem amiatt faggatóznak annyit, hogy kiértékeléskor figyelembe vehessék az egyéb adatokat. Egyszerűen statisztikát szeretnének felállítani a kérdőívek alapján. Nem hinném, hogy a győriek alapvetően jobb felfogó képességgel rendelkeznének, mint a nyíregyháziak.

2012. dec. 25. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!