Ez mit jelent? (IQ teszt)
"IQTESZT
A tesztet 23 perc alatt oldottad meg. A 60 feladatból összesen 35 sikerült helyesen megoldanod.
Az IQ-d értéke 122 pont."
Ez azt jelenti hogy 122es az IQ-m, vagy mi?
#12: Hogy az a… Pukkadj meg. :-D :-P
#10: Érdemes rászánni az időt. Kb. 15 perc alatt ledaráltad a tesztet, holott 40 perc áll rendelkezésre. Ha valamelyiknek nem tudod a megoldását, akkor keresd, térj vissza, rágd meg. Lehet van olyan, aminél csak 5 perc után esik le a megoldás. Ez bele van kalkulálva. Ahol nem tudod a választ, ott tippelj, ez is bele van kalkulálva.
Jujujuj... Az alfás teszt abszolút nem korrekt. Nekem azzal tavaly nyáron 135 vagy 136 pontom lett; amiről egyből sejtettem, hogy enyhén túlzás. :D
Ezért aztán megírtam a Mensa díjmentes próbatesztjét, amin már reálisabbnak tűnő eredményt produkáltam.
Ha még van kedved, próbáld ki te is:
De szerintem már ne ma; egy napra egy teszt bőven elég. :)
Majd ha legközelebb friss, kipihent állapotban leszel, és épp nincs jobb dolgod. :)
Te jó ég, hát ezt hogy csináltad? :O
Bepánikoltál az időméréstől; leketyegett az időd, mielőtt bármit is megjelölhettél volna; kihagytál feladatokat, vagy micsoda?
Nehogy kétségbeess, ez biztosan nem jó így. 90 alatt kezdődik az enyhe fokú szellemi fogyatékosság, a 70 alatti eredmény pedig már a nagyon súlyos kategória.
Az én alfás és mensás eredményeim eltérését alapul véve szerintem az előző, a 101-es eredmény lehet kb. reális, vagy annál kicsit több, max. 110-ig. Úgyhogy fel a fejjel. :)
na jó, ennyi én kiszálltam
nem érdekel az iq-m
azért köszi a válaszokat
A kérdező feltehetően még nem töltötte be a 16ot. Vessetek egy pillantást a teszt alatti rövid ismertetőre, feketén-fehéren kitér a korhatárra.
'Fontos tudnivalók:
Ez a teszt nem a Mensa felvételi tesztje.
A teszt eredménye tájékoztató jellegű, vagyis nem ad "hivatalos" értékelést.
A kezdőoldalon statisztikai célból adatokat kérünk majd Öntől. Nevet természetesen nem kell megadnia, az adatokat pedig kizárólag az intelligencia kutatásával és a teszttel kapcsolatos tudományos célokra használjuk.
Kérjük, a tesztet egy ember csak egyszer töltse ki!
A kérdések az értékelésnél egyforma mértékben esnek latba, és a rossz válaszokért nem jár "pontlevonás".
A 16 éves alsó korhatár oka, hogy a teszt sztenderdizálásának sajátosságai folytán csak e fölött ad megfelelően megbízható eredményt.
A teszt kitöltése közben nem lehet – ill. nem szabad – visszalépni előző vagy még korábbi feladatra (sem a böngésző "Vissza" gombjával, sem a "Backspace" billentyűvel). Ha mégis "sikerül", akkor sajnos a teszt futása megszakad.'
Nyugi, töki, nem vagy fogyatékos. Vágj bele még egyszer, ezúttal kamukort megadva. Sok sikert!
Bocs, nem kötözködés, de ha a kérdező valóban 16 alatt van, akkor pont nem jó tanácsot adtál neki. Bekamuzhat a valósnál magasabb kort, csakhogy a kiértékelés a kor alapján _is_ történik; azaz ugyanaz a "teljesítmény" más-más eredményt jelent a különböző korosztályokban.
(A teszt kitöltése előtt azért kérnek néhány adatot, pl. nem, lakhely, mert ezek is befolyásoló tényezők.)
Persze, nyilván nem lesz hajszálpontosan reális az eredmény, de a 70 alattinál azért jóval közelebb fog állni a valósághoz, főleg ha a kérdező csak egy-két évvel marad el a 16tól. Jó oldala, hogy így az intelligenciája alsó határát kapja meg, azaz a számtól felfelé kell tapógatóznia a tényleges pontjához.
Mellesleg:
'A kezdőoldalon statisztikai célból adatokat kérünk majd Öntől.' -> Ez magáért beszél. Pont nem amiatt faggatóznak annyit, hogy kiértékeléskor figyelembe vehessék az egyéb adatokat. Egyszerűen statisztikát szeretnének felállítani a kérdőívek alapján. Nem hinném, hogy a győriek alapvetően jobb felfogó képességgel rendelkeznének, mint a nyíregyháziak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!