Hogyan érdemes karikázós tesztet tanulni?
Tehát például arra gondolok hogy valahova kell felvételiznem egy tantárgyból, amit életemben nem tanultam vagy ha tanultam is csak kis részben! Mondjuk biológia.
Van ez a felvételi könyv ahol van egy kérdés és arra 5 válaszlehetőség, a jó megoldások is megvannak a könyvben.
A lényeg az hogy ti mit mondtok mi a legjobb módszer hogy gyorsan megjegyezzem ezeket a helyes válaszokat, és ha keverve teszik fel nekem akkor a helyes választ adjam.
Pontosan, ahogy az 1. mondja.
Ha csak a kérdések 15%-a lesz új, a többi régi, már akkor is nulla az esélye, hogy felvesznek.
Ha csak 10 - 20 kérdésről lenne szó, akkor esetleg lenne esélyed bemagolni a helyes válaszokat egy-egy kulcsszóhoz kötve; de ennél többnél nincs.
Ha sikeres felvételit akarsz, akkor tanulnod kell; ez az egyetlen bevált módszer. :D
Én két tanácsot tudok adni a feleletválasztós tesztekhez:
1. Kezdd el az elején, és amiben teljesen biztos vagy, azt máris bejelölheted. A többit hagyd ki, és térj vissza rájuk, miután már végignézted az egészet.
2. Soha ne hagyj üresen kérdést. Ha nem is tudod biztosan, melyik válasz a jó, jelöld meg azt, amit a legvalószínűbbnek tartasz. Ha pedig halvány gőzöd sincs, akkor tippelj; 5 lehetőség esetén 1/5 a matematikai valószínűsége annak, hogy eltalálod a helyes választ. Ez ugyan csak 20 %, de az pont 20-szal több, mint a 0 %. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!