Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan érdemes karikázós...

Hogyan érdemes karikázós tesztet tanulni?

Figyelt kérdés

Tehát például arra gondolok hogy valahova kell felvételiznem egy tantárgyból, amit életemben nem tanultam vagy ha tanultam is csak kis részben! Mondjuk biológia.

Van ez a felvételi könyv ahol van egy kérdés és arra 5 válaszlehetőség, a jó megoldások is megvannak a könyvben.

A lényeg az hogy ti mit mondtok mi a legjobb módszer hogy gyorsan megjegyezzem ezeket a helyes válaszokat, és ha keverve teszik fel nekem akkor a helyes választ adjam.

2012. júl. 25. 14:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Mondjuk tanuld meg az anyagot, mert k*****ára kicsi az esélye, hogy azokat a kérdéseket kérdezik....
2012. júl. 25. 14:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Pontosan, ahogy az 1. mondja.

Ha csak a kérdések 15%-a lesz új, a többi régi, már akkor is nulla az esélye, hogy felvesznek.

2012. júl. 25. 14:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha csak 10 - 20 kérdésről lenne szó, akkor esetleg lenne esélyed bemagolni a helyes válaszokat egy-egy kulcsszóhoz kötve; de ennél többnél nincs.

Ha sikeres felvételit akarsz, akkor tanulnod kell; ez az egyetlen bevált módszer. :D

Én két tanácsot tudok adni a feleletválasztós tesztekhez:

1. Kezdd el az elején, és amiben teljesen biztos vagy, azt máris bejelölheted. A többit hagyd ki, és térj vissza rájuk, miután már végignézted az egészet.

2. Soha ne hagyj üresen kérdést. Ha nem is tudod biztosan, melyik válasz a jó, jelöld meg azt, amit a legvalószínűbbnek tartasz. Ha pedig halvány gőzöd sincs, akkor tippelj; 5 lehetőség esetén 1/5 a matematikai valószínűsége annak, hogy eltalálod a helyes választ. Ez ugyan csak 20 %, de az pont 20-szal több, mint a 0 %. :D

2012. júl. 25. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!