Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez mit jelent? (IQ teszt)

Ez mit jelent? (IQ teszt)

Figyelt kérdés

"IQTESZT

A tesztet 23 perc alatt oldottad meg. A 60 feladatból összesen 35 sikerült helyesen megoldanod.

Az IQ-d értéke 122 pont."

Ez azt jelenti hogy 122es az IQ-m, vagy mi?

2012. dec. 18. 20:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem 122 ha ez a kérdés gondot okoz:D
2012. dec. 18. 20:28
 2/21 anonim ***** válasza:
Francokat. Nincs ott ponttáblázat, hogy mettől-meddig milyennek számít? Amúgy kicsivel több, mint a felére válaszoltál jól, szóval max átlagos vagy.
2012. dec. 18. 20:29
 3/21 anonim ***** válasza:
Iq test azt mutatja: mennyire tudod kitölteni kitölteni az iq testet
2012. dec. 18. 20:30
 4/21 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy a teszt szerint annyi.

Valójában semmit kb.

2012. dec. 18. 20:30
 5/21 anonim ***** válasza:
72%
Igen, elvileg azt jelenti. De ez valami nagyon gagyi teszt lehetett, ha az alig 60 %-os teljesítményt 122 pontra értékelte. Persze a feladatok pontértéke lehet eltérő is, de ezt nem tudhatom. Milyen teszt volt, hol töltötted ki?
2012. dec. 18. 20:35
 6/21 A kérdező kommentje:
hát köszi, azt már nem tudom hol töltöttem ki de majd megkeresem
2012. dec. 19. 06:47
 7/21 anonim ***** válasza:
Èn is hasonló tesztet oldottam de én 60 kérdésbōl 41-et tudtam és mégis 116-os te nem véletlenül azt oldottad amelyik ilyen egyszerü weboldal (barna háttérrel)?
2012. dec. 19. 09:38
 8/21 2xSü ***** válasza:
100%

#2:> Amúgy kicsivel több, mint a felére válaszoltál jól, szóval max átlagos vagy.

Szerintem ezt nem gondoltad át. Íme négy kérdés:

- Milyen színű az ég.

- Télen vagy nyáron esik több hó?

- Mennyi 1+1?

- Egy kézen hány ujj van?

Aki ezeknek a kérdéseknek csak a felére tud válaszolni az vagy bölcsődés, vagy értelmi fogyatékos.

Itt van másik négy kérdés:

- Mi a Fermat-sejtés bizonyítása?

- Létezik-e páratlan tökéletes szám?

- Hány ikerprím van?

- Mi a Riemann-sejtés bizonyítása?

Aki ezeknek a felére válaszol, az nem átlagos, hanem zseni.

Minden tesztet egy bizonyos sávra lőnek be, azon belül mér pontosan. Általában úgy szokták a kérdések erősségét, nehézségét belőni, hogy ezen mérni kívánt sáv közepe esetén lehessen megoldani kb. a kérdések felét helyesen. Ha egy teszt a 100 és 160 közötti IQ-ra van belőve, akkor a kérdéseket úgy választják meg, hogy egy 130-as IQ-val rendelkező tudja megoldani kb. a felét. Ha mondjuk pszichológiai vizsgálat része a dolog, és nem az érték a fontos, hanem hogy megüt-e egy szintet, akkor lehet, hogy a tesztet a 80-110-es tartományra lövik be, így a kérdések felét egy 95-ös IQ-jú ember tudja megválaszolni.

Az IQ eredeti értelmében hányados. De ez a hányados csak gyerekek mentális képessége esetén értelmezhető valódi hányadosként. Ha valaki 5 évesen egy átlagos 7 éves értelmi képességeivel rendelkezik, akkor az IQ-ja 7/5 = 140%, azaz 140-es IQ-val rendelkezik. Gyerekkorban viszont ez nagyon ingadozó. Ennek analógiájára született meg a felnőtt kori IQ mérés, itt viszont nem beszélhetünk hányadosról, maximum pontról, csak a nevében maradt meg a hányados szó.

Ha csak annyi szerepelne, hogy 122 pontot értél el, akkor a kérdés teljesen jogos. Viszont mivel ott van, hogy az IQ-d értéke ennyi, ezért a kiírás bár nem 100%-ig egzakt, egyértelmű, de elég szőrszálhasogatónak kell lenni, hogy ne azt értsük alatta, hogy 122-es IQ-val rendelkezel.

Amúgy ha jó IQ tesztet akarsz, ami viszonylag pontos is, és a logikai intelligenciát méri, függetlenül más tényezőktől (műveltség, stb…), akkor ezt lesd meg: [link] . Ez nagyon hasonlóan felépített teszt, mint a Mensa tesztje.

2012. dec. 19. 15:27
 9/21 A kérdező kommentje:

ez volt a teszt:

[link]

és a koromhoz igazítva

2012. dec. 19. 15:36
 10/21 A kérdező kommentje:

na kipróbáltam azt a tesztet amit a 8. válaszoló linkelt, és az jött ki hogy a kiszámított iq-m 101

[link]

2012. dec. 19. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!