Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Algebra segítség? :C

Algebra segítség? :C

Figyelt kérdés

pl:x+1=-3x-2

ezt hogy kéne kiszámítani??

valaki segítség ?? :'((

2012. dec. 12. 18:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

@ supra01:

Miért furcsa a 9. válasz? :O

Teljesen jó a levezetés és a megoldás is.

Ismerősöknek én is szoktam segíteni Skype-on, meg személyesen is; de ezt természetesen díjmentesen. :)

Az itt említett oktatást, korrepetálást is kezdetben nem keresetként gondoltam; de semmi rossznak nem vagyok elrontója, és persze a pénz mindig jól jön. :)

Csak tényleg nem könnyű összehozni, ill. adódhatnak némi problémák.

@ 2xSü:

Nem kell elnézést kérned, nincs semmi gond; mint említettem már, jó az a válasz úgy.

Rákerestem a neten a javasolt címekre, még nem léteznek. :)

Van egy hasonló, ami nem él (5mp.eu-s); más címek pedig komolytalanok.

Logisztikai feladatok kapásból:

- Csapatszervezés (Hogyan? Kik? A GYK-n van néhány értelmes ember, akiket meg lehetne interjúvolni; de én nem sok júzert ismerek privátban vagy személyesen. Pl. téged sem. :D )

- Működés megbeszélése, beosztások elkészítése (tantárgyak, korosztályok, időpontok, szolgáltatások)

- Jogi és pénzügyi információk beszerzése, ha tényleg nem nonprofitot akarunk (egyéni v. társasági, adózás stb.)

- Honlap létrehozása, reklámozása, ajánlása (email, bannercsere, egyéb)

Még mindig nem tartod rossz ötletnek? :D

Egy kapcsolódó érdekes cikk:

[link]

Üdv. :)

2012. dec. 15. 10:58
 12/16 supra01 ***** válasza:

Csak azért furcsálltam, mert már meg volt oldva pár napja.

Mondjuk ez a levezetés a legáltalánosabb szerintem.

Szóval nem kötekedtem ám4

2012. dec. 15. 13:15
 13/16 supra01 ***** válasza:

Igen, van egy csomó netes oldal, ahol lehet "tanárnak" jelentkezni.

Én csak feldobtam a dolgot, mert nagyon vágjátok a témát. Persze akkor a "gyakorikérdésesekkel" mi lesz? :D

Egyébként én is "használtam" netes tanárt. A véleményem nagyon kettős volt, mert nagyon tanárfüggő. Van akinél én is többet tudtam:d Nem matekból:d

2012. dec. 15. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Okay, Supra01, nem gondoltam, hogy kötekedni akarsz, csak nem értettem a problémádat. :D

Én olyan weblapokat ismerek, ahol magántanárként lehet hirdetést feladni; tehát ez nem ugyanaz.

Ha te tudsz konkrét címet, ahol netes tanárnak lehet jelentkezni, megköszönném, ha leírnád akár itt, akár privátban.

Cserébe segíthetek neked időnként, ha gondjaid adódnak pl. a nyelvtannal. Nem bántásból, de már két kérdésnél is láttam, hogy jó nagy zöldségeket írtál. :(

Szóval, ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan. :)

A tapasztalatoddal sajnos nem vagy egyedül; de én most inkább nem írom le részletesen a véleményemet a pedagógustársadalomról... Természetesen tiszteletem azoknak, akik valódi tudással rendelkeznek, és normálisan, jól tanítanak, nevelnek; csak hát ők vannak kevesebben. :(

Úgy látom, 2xSü szerint mégsem olyan jó az ötlet; vagy csak elkeveredett ez a kérdés a megválaszoltjai között. Úgyhogy akkor maradok magányos farkas. :)

2012. dec. 18. 09:41
 15/16 2xSü ***** válasza:

> Úgy látom, 2xSü szerint mégsem olyan jó az ötlet; vagy csak elkeveredett ez a kérdés a megválaszoltjai között.

Vagy csak hétvége volt, és nem voltam gépközelben? :-)

> Még mindig nem tartod rossz ötletnek? :D

Nem tartom rossz ötletnek. Mondjuk nem feltétlenül én fogom ezt megcsinálni, koordinálni, de ettől még az ötlet nem rossz. Sőt mivel nem vagyok tanár, nem tudom, mennyire tudnék egy ilyenben részt venni. Azt látom, hogy rengeteg problémát kellene megoldani hozzá.

A legfőbb gond az egésznek a logikáját jól kitalálni. A legfőbb gondom, hogy tanárból mindig kevesebb lesz, mind diákból, főleg úgy, hogy a dolog önkéntes, azaz az oktatók nem kapnak ellenszolgáltatást. De még ha sikerül is forrást találni rá, akkor sem biztos, hogy a legtöbb tanárnak lenne rá ideje, energiája.

Magát a csapatépítést még el tudnám képzelni profi módon. Végül is van egy csomó iskola, benne egy csomó tanárral. Ha pár tanár elkezd valamit, az tudja ajánlani a többi tanárnak a dolgot. Aztán van az iskolákról adatbázis, meg lehet őket keresni. Bár ez akkor működne, ha valamilyen oktatási szereplő állna a projekt mögé, pl. egy tankkönyvkiadó. A diákokért nem kell aggódni, ha valóban segít az oldal, akkor egymásnak fogják adni a kilincset. Sőt innen is oda lehet őket irányítani. Nem gondolom, hogy konkurenciát jelentenénk a GYK-nak, sőt akár lehetne együttműködni is velük.

Itt inkább a gondom az, hogy ott lenne jóval több diák, mint tanár. Pár percekben nem lehetne igazán jól segíteni, a probléma mélyére nyúlni és tényleges, mély megértést elérni. Maximum meg lehet oldani a házi feladatot. Persze mindenféle hasonlatokkal, meg egyebekkel lehet segíteni a megértést, de igazából ennek a hagyományos tanórák alatt is működnie kellene. Ha meg egy-egy diákkal valaki elkezd több ideig foglalkozni, akkor tanárhiány lenne az oldalon. Sokszor pl. matematikában azért nem érti valaki a hatványozást, mert magának a négy alapműveletnek a működését, vagy egy egyenlet mibenlétét nem érti meg igazán. Használ jól bevált recepteket, de nem érti. Ennek a kiderítéséhez azért el kell telnie nem kevés időnek.

A kiscsoportos foglalkozás meg átmenne valamiféle külön matekórába. Nem lenne túl népszerű. Fogós kérdés ez, de még mindig azt mondom, hogy maga az ötlet jó, csak meg kell találni a megfelelő módot a kivitelezésére, illetve a megfelelő erőforrásokat, technológiát, marketing eszközöket hozzá.

2012. dec. 18. 11:41
 16/16 anonim ***** válasza:

< Vagy csak hétvége volt, és nem voltam gépközelben? :-) >

Akkor te nem is vagy igazi kocka... :P

Lássuk a medvét:

1. Szerintem nem feltétlenül kell tanárnak lenni ahhoz, hogy valaki jól, érthetően magyarázzon. Ha jó példát akarsz látni, olvasd el a válaszodat, vagy nézz a tükörbe. :D

Sok tanárnak pont az a hiányossága, hogy hiába tudja a tananyagot, nem tudja átadni, megtanítani, elmagyarázni. És vannak, akik pedig még csak nem is tudják... No comment.

2. A GYK-n is önkéntesen írjuk a válaszokat...

De ha ki lehetne találni valami jó megoldást, akkor lenne egy kis anyagi motiváció is.

Nem tudom, jelen pillanatban pontosan hány pedagógus van munka nélkül, de az biztos, hogy több ezer vagy inkább több tízezer. Bizonyára vannak köztük is, akik szívesen vállalnának ilyesmit.

3. Én nem gondolkodtam ilyen nagyban (támogatók beszervezése).

És szerintem az iskolák megkeresése elég lutri, mert ismeretlen emberekről nem lehet tudni semmit. Talán inkább ismeretségi körben, hogy úgy mondjam "referenciával" rendelkező személyek között kellene először kérdezősködni. Aztán ha már van megfelelő kereslet, amihez kevés a pedagógusok létszáma, akkor lehet bővíteni, de csak óvatosan.

4. Jó meglátások. Én is azt tapasztalom, hogy gyakran az alapok hiányoznak, amikre építeni lehetne. Ezek lerakása időbe telik.

De ha mindenki annyit vállal, amennyit bír vagy akar, az még mindig jobb, mint a semmi. Ha tényleg több lenne az igény, akkor tudomásul kell venni, hogy nem lehet kielégíteni az összeset, ez van.

A kiscsoportosra én is gondoltam, szerintem nem rossz. Inkább amiatt problémás, hogy a különböző évfolyamok diákjai ugyanabban az időpontban máshol tartanak a tananyagban; ha ugyanott, akkor is lehet, hogy más-más tankönyvből tanulnak; ill. az időpontok egyeztetése sem biztos, hogy simán menne.

Hát, azt hiszem, megint nem leszek milliomos... :DDD

-------

Supra, remélem, nem sértődtél meg. :)

Hey, matekból jó vagy ám, tegnap láttam egy válaszodat. :)

2012. dec. 20. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!