Ha egy mátrixegyenletre az jön ki, hogy X-X=A, akkor azt hogyan lehet megoldani?
Figyelt kérdés
Az X az ismeretlen az A pedig egy mátrix, amit valamilyen műveletek során számoltam ki. (Mondjuk mátrix szorzás, skalárral való szorzás, inverz mátrixszal átraktam a másik oldalra stb)....2012. máj. 27. 23:48
1/4 logs válasza:
X-X=0 (mátrixoknál is), szóval A=0
2/4 A kérdező kommentje:
De ha A=0 és nem 0 mátrix jött ki, akkor az fura nem? Mert X az ismeretlen nem A. És ha X-X az 0, de egyenlő az A mátrixszal, viszont A mátrix nem nulla, akkor valami gebasz van nem?
2012. máj. 28. 09:44
3/4 logs válasza:
igen, akkor gebasz van
miből indultál ki? (pl. figyelj arra, hogy a mátrixszorzás nem kommutatív (bár ezt valószínűleg tudod))
4/4 A kérdező kommentje:
Igazából kollokviumban volt egy olyan feladat, de rájöttem hol rontottam el. -B mátrixszal volt bal oldalon megszorozva X (azaz az ismeretlen) mátrix. Én átvittem az inverzét B-nek a jobb oldalra, de nem szoroztam meg -1-el, hanem X mátrixot hagytam negatívként. A végén valójában 2X=A nak kellett volna kijönnie.
2012. máj. 28. 15:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!