Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Léteznek párhuzamos univerzumok?

Léteznek párhuzamos univerzumok?

Figyelt kérdés

Vajon van alteregónk más világokban ? Ugyanazopn szereplőkkel, de más tőrténetek, életpályák mentén halad egy másik univerzumban az élet?

Ha megteszel egy lottókombinációt a világ annyi részre hasad amennyi húzási variáció van és az egyikben te nyered az ötöst. Vajon léteznek ilyen alteregóvilágok ?

2012. dec. 9. 06:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha igaz az elmélet, akkor akár minden kvantumjelenség után is elképzelhetők elágazások, és a szinte végtelen számú univerzumok közül biztos van olyan, ahol minden héten te nyered a lottóötöst. :)
2012. dec. 9. 11:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Létezhetnek - de teljesen valószínűtlen, hogy egymás tükörképei legyenek. Legfeljebb csak kicsit hasonlítanak egymásra, de még az sem biztos, hogy embreket találsz a másikban, vagy egyáltalán élőlényeket - sőt, még esetleg bolygókat sem.
2012. dec. 9. 12:10
 3/7 Dubi ***** válasza:
Szerintem nem. Minden folyamatnak megvan az oka, szubatomi szinttől lehetne felépíteni és mindent kiszámolni azaz megjósolni a jövőt. Csak ilyen teljesítményű számítógépeket nem lehet építeni. Nevezheted eleve elrendelésnek is fizikai szemszögből nézve, de nem te döntesz hanem az épp lejátszódó kémiai reakciók az agyadban. Más univerzumok létezhetnek, de attól nem fog ezer felé hasadni hogy lottózol...
2012. dec. 9. 12:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Basszus Dubi, ez marhára igaz, hogy igazából minden el van rendeltetve, erre én is gondoltam, hogy a jövő ilyen módon kiszámítható, és a döntés lehetősége igazából illúzió.

Valami ilyesmire már én is gondoltam, csak más gondolatoknak engedett teret a tudatom. Ez most egy kicsit megváltoztatta az életfelfogásom. :)

2012. dec. 9. 12:52
 5/7 gromo ***** válasza:
Ahhoz, hogy ki lehessen számolni a jövőnket, pontosan ismerni kellene minden atom, molekula, szubatomi részecske helyét, sebességét, irányát, stb. Ez sajnos nem megy. A Heisenberg féle határozatlasági relációt vegyétek figyelembe. Innentől az elméleti lehetősége is ki van lőve a determinisztikus világnak, még ha volna is olyan teljesítményű számítógép, ami képes lenne kiszámolni, a kezdeti feltételek pontatlansága miatt ez mindig más és más eredményt hozna.
2012. dec. 10. 05:51
 6/7 Dubi ***** válasza:

Én nem hiszem el hogy egy részecske/hullám pontos helyét és adott energiáját egyszerre még elméletileg sem tudnánk meghatározni. Szerintem a probléma az, hogy hiányzik valami alkotórész esetleg normális dimenzióleírás (M-elméletből indulva) a mai tudományból, amit a jövőben képesek leszünk megmondani és nem lesznek határozatlansági relációk, addig viszont ez a modell elég jól működik.

Az ókori felfogás szerint az atomokat sosem tudjuk megfigyelni, mert olyan kicsik, ezért elméleti leírásokat dolgoztak ki rájuk, az megmagyarázta amit tapasztaltak, mégis hamis volt. Nekik megfelelt arra az időre. Aztán feltaláltuk az elektronmikroszkópot, és voilá! Valószínűleg a Heisenberg-féle határozatlansági reláció is ilyen, jól leírja a tapasztaltakat de ettől még nem feltétlenül igaz. Mindenesetre pár év egyetemi tanulás után talán eljutok oda hogy ne csak hinnem kelljen hanem rendesen is meg tudjam ítélni a kvantummechanikát. Addig is várhatok :P

2012. dec. 10. 09:41
 7/7 Dubi ***** válasza:
* nyilván az ókor és az elektronmikroszkóp között nagy ugrás volt de értitek a lényeget, fejlődik a tudomány :P
2012. dec. 10. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!