Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek tényleg léteznek...

Szerintetek tényleg léteznek párhuzamos univerzumok?

Figyelt kérdés
Én úgy hallottam hogy van belöle 23 (azthiszem 23) és mindegyikben más életet élünk.pl.: itt vegyész vagyok, egy másikban pedig állatorvos.De olyat is hallottam, hogy itt nem teljesülhetnek be dolgok, mert egy másik párhuzamos univerzum már megtörtént ugyanaz.pl.: Tetszik egy csaj, de sehogy se tudok vele összejönni, mert egy másik univerzum már járunk.
2010. márc. 12. 19:53
 1/5 anonim válasza:
léteznek. De ez paradoxont von maga után és mivel a tudomány még nem elég erős így ez még csak elméleti síkon létezik
2010. márc. 12. 20:00
 2/5 dellfil ***** válasza:

Azon a módon ahogy itt leírod, hit kérdése. "Tudományosan" nem vizsgálható, nem "kérdés".

Egyébként pedig, ha jól tudom, a párhuzamos univerzumok feltételezett léte nem egyenlő a "meglévő" univerzumunk extrapolált variációival. A "többi" olyannyira "más" lehet, hogy fogalmaink sem lehetnek róla.

Azután meg semmi kapcsolat nincs, ezért az ezoteria világába tartoznak.

Oké, átjárókat remélsz... miért ne filózhatnánk rajta... de egyelőre marad az ácsingózás kategóriájában.

2010. márc. 12. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:
túl sok arany iránytűt olvastál mi? ;D egyébként lehet, én ebben a világban már semmin nem lepődök meg. egyébként, ha már így szóba került én így képzelem el ezt a "menny/pokol" dolgot..
2010. márc. 13. 19:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Ennek annyi a tudományos megalapozottsága, mint, hogy mitől repül a varázs seprű...

És az is tetszik, hogy 23 párhuzamos univerzum van. És ha én most aztmondom hogy 127? Találgatások mind...

De attól még lehetnek, én csak ennyit mondok, bizonyítékot rá, nem szabad semmitől sem elzárkózni.

2010. márc. 14. 00:38
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem csak az böki a csörömet, hogy míg egyes fizikusok a "velünk egy időben létező végtelen számú párhuzamos univerzumről" beszél, addig a többi fizikus, Einstennel együtt, menten állítja, hogy a tér és az idő egymástól elkülöníthetetlen, akkor viszont én azt kérdezem, hogy mi az, hogy a "mienkkel egyidőben létező", amikor a másik univerzum ideje semmiképpen nem egyeztethető össze a sajátunkkal.

Ja, s párhuzamos univerzumnak képzelik el az esetleges oylan galaxishalmazokat is, amelyeket azért nem látunk, mert nem láthatunk, mivel olyan messze vannak, hogy a keletkezésük óta eltelt idő nem volt elég ahhoz, hogy eljusson hozzánk a fényük, így semmiylen módon nem érzékelhetjük őket, pedigakár a saját terünkben lehetnek.

2010. júl. 29. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!