Az embernek miért nincs "különleges" tulajdonsága?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy jó látás, hallás, szaglás, reflexek...stb Mert, mint tudjuk az állatoknak szükségük van rá, mint pl. sas=látás kobra=reflex cápa=szaglás...stb. És régen, amig még kint éltünk(ősember) addig az embernek is jobb volt a látása, hallása, szaglása...stb.? És mára már nincs rá szükségünk, és visszafejlődtünk?2009. aug. 18. 13:36
11/17 anonim válasza:
Az emberi testnek és szervezetnek már egyre nehezebb fejlődnie, mert képesek vagyunk szinte minden akadályt legyőzni az eszünknek köszönhetően (kontaktlencse, szemüveg, hallókészülék, gépek, gyógyszerek).
12/17 anonim válasza:
mért ne lenne különleges képességünk? Mihez képest? Az hogy beszélünk nem különleges? csak azért mert ezt szoktuk meg? ha tudnánk repülni akkor az is természetes lenne hiszen megszoktuk volna. A világot kétféleképpen lehet szemlélni. Vagy minden csoda, vagy semmi sem (Einstein)
13/17 anonim válasza:
Azért vannak emberek között is furcsaságok. Én például kiválóan látok sötétben is, szinte alig érzek különbséget a nappalhoz képest. (A verőfényes napsütést viszont rettenetesen nehezen bírom, ha csak a földet bámulom, akkor is úgy érzem hogy kisül a szemem.)
Unokatestvérem pedig simán megérzi az emberek szagán, hogy mit éreznek adott pillanatban.
14/17 Salx Narval válasza:
Miénk a legcsodálatosabb ajándék, amit a természet adhat.A gondolkodás és öntudat csodáját.Csak sajnos a becsületet és tisztességet, szűkmarkúan mérte mellé.
15/17 anonim válasza:
13:02
ezzel énis ígyvagyok
1-2 perc után kíválóan látok a sötétben, de a napsütést meg egyálltalán nem bírom
16/17 anonim válasza:
Hát, én kivétel vagyok pár téren :-), nagyon jó a szemem a sötétben (ha nincs fény, mert az megzavar:-S), a halásom uhh, mindig bedugul a fülem sok fülzsirral ,és sokszor rosszul hallok,de mikor megyünk kitisztitani akkor már tökéletesen hallok, még a utca zaj zárt ablakok mögött is hangos, hát, szaglás, abban csak annyi az elönyöm hogy meg tudom állapitani hogy az étel amit érzek izlene-e vagy nem izlene, bár az szerintem mindenkinél igy van :-/.
17/17 anonim válasza:
Az induktiv gondolkodasunk a legfejlettebb.
Mivel nem hasznaljuk(mivel nincs ra szukseg),ezert visszafejlodik.
Mellesleg egyes embereknek vannak kulonlehes kepessegeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!