Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Angol. Egy kis segítség?

Angol. Egy kis segítség?

Figyelt kérdés
Azt tanultuk, hogy a jövő időt will-en kívül ki lehet fejezni going to-val, present simple-el, és present perfect-tel. Azt tudom, hogy a will-t mikor alkalmazzuk. Valaki elmondaná, hogy a másik hármat milyen eseteknél alkalmazzuk?
2012. nov. 4. 20:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! végül is sikerült megértenem, elmagyarázták, mit-mikor kell.
2012. nov. 5. 18:35
 12/14 anonim ***** válasza:

10-es: És azt sem tanítják, hogy a present simple segédigéje a Do, és azzal kell kérdezni és tagadni?

De elismerem, hogy az "is"-t is be kell sorolni valamilyen igeidőbe, és akkor tényleg csak a present simple marad.

De továbbra is úgy érzem, hogy ez nyelvtani szempontból akkor is egy elfajult eset.

2012. nov. 6. 03:16
 13/14 anonim válasza:

A present simple-t akkor hasznaljak jovo idore, amikor peldaul egy menetrendrol beszelunk. Peldaul menni akarsz Londonba es meg akarod kerdezni, hogy mikor indul az elso vonat Londonba. Na, ilyenkor jon be ez az igeido, tehat helyesen, angolosan:

When does the first train leave for London?

Tehat a jovore utalsz, viszont ez viszonylag allando dolog, amit nem valtoztatnak minden heten. Felteheted a kerdest a will-el is, viszont az nem megszokott, nem angolos. ( When will the first train leave for London?)

Present perfect-et sosem hasznalunk jovo kifejezesere, szerintem elirtad.

Hasznaljuk meg a present continuous-t is, itt olyan esemenyekre kell gondolni, ami hamarosan bekovetkezik, kb egyenlo a going to-val:

What are you doing tomorrow?

Are you flying to Paris or Rome next week?

Future Perfect Continuous van meg jovo idore, en szinte sosem hallottam meg ezt szoban. Akkr hasznaljak elvileg, amikor egy jovo ideju cselekves vamaennyi ideje folyamatban lesz mar a jovoben. Peldaul:

By next Wednesday, I will have been writing my essays for three weeks.

Jovo szerdan lesz harom hete, hogy irom az esszeimet.

Nagyjabol ennyi, ha barmi mas kerdesed van, irj nyugodtan! :)

2012. nov. 12. 11:42
 14/14 anonim válasza:
angoltanar a vegzettsegem - utolso vagyok
2012. nov. 12. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!