Angol. Egy kis segítség?
Figyelt kérdés
Azt tanultuk, hogy a jövő időt will-en kívül ki lehet fejezni going to-val, present simple-el, és present perfect-tel. Azt tudom, hogy a will-t mikor alkalmazzuk. Valaki elmondaná, hogy a másik hármat milyen eseteknél alkalmazzuk?2012. nov. 4. 20:14
1/14 anonim 

válasza:

Ilyet biztosan nem tanultatok. Fuss neki még egyszer.
2/14 A kérdező kommentje:
Hát csak tudom. Annyira hülye azért nem vagyok :)
2012. nov. 4. 21:21
3/14 anonim válasza:
Going to-t akkor hasznalunk ha valami elore lathato dolog meg fog tortenni, pl: look out! you're going to drop that computer! es szandek kifejezesenel pl: I'm going to work hard next week. A masik kettorol meg nem hallottam szerintem azt tankonyvon kivul nem nagyon hasznaljak
4/14 anonim 

válasza:

Prerent simple: olyan dolgok leírására jó, ami 100 %, hogy bekövetkezik, pl. it's my birthday tomorrow.
5/14 anonim 

válasza:

A present perfect elég nyakatekert, én se nagyon találkoztam vele a Headwayen kívül. Ilyesmi: I will have done it before ..., vagyis vmivel készen leszek vmi előtt. Már ha erre gondolsz (will nélkül nem jövő időre vonatkozik).
6/14 anonim 

válasza:

Utolsó: és ebben mi volt a present simple?
A kérdezőnek nyilván nem így tanították, mert ez butaság. Jövőidőt kifejezhet még a persent continuous (és nem a present simple, különösen meg nem a present perfect).
Szóval pl:
I am leaving tomorrow
Are you coming tonight?
Ezt akkor használjuk, ha közeli jövőről van szó.
7/14 anonim 

válasza:

Bocsánat, az előző eleje a 4-esnek szólt.
5-ösnek viszont: Amit te írtál, az sem present perfect, hanem future perfect.
8/14 anonim 

válasza:

Utolsó: hát milyen időben van az it is, ha nem present simple-ben?
9/14 anonim 

válasza:

A "to be" szerintem se nem present simple, se nem present continuous, hanem valami elfajult igeidő. Ha present simple lenne, akkor a Do-val kéne rákérdezni és tagadni, valahogy így:
"Do you be hungry?"
"He doesn't be rich"
10/14 anonim 

válasza:

Nem állítom, hogy mindent tudok, de az, amit írtál, úgy marhaság, ahogy van. Az elkorcsosult igeidőt hol tanítják? Akkor szerinted az, hogy My pen is blue az milyen igeidő? És miért kéne úgy kérdezni rá, ahogy írtad? Nem bírom felfedezni a logikát a mondandódban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!