Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 3. Egy középiskolába 700...

3. Egy középiskolába 700 tanuló jár. Közülük 10% sportol rendszeresen a két iskolai szakosztály közül legalább az egyikben. Atlétika 36 tanuló és 22 olyan diák van, aki az atlétika és kosárlabda. B) Hányan sportolnak a kosárlabda szakosztályban?

Figyelt kérdés
elvileg nekem 34 jött ki a válasznak tehát annyian járnak a kosárlabda szakosztályba.

2012. szept. 30. 06:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem tudom, honnan került ide az a szám, hogy CSAK atlétika 36. Engem ez zavart meg. Sorry! Ment a zöld!
2012. okt. 1. 09:46
 12/19 anonim ***** válasza:
A 4. válaszoló írta, hogy CSAK atlétika 36! Bocsi még egyszer!
2012. okt. 1. 09:49
 13/19 anonim ***** válasza:

Azért azt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű feladat ennyi vitára ad okot!

Venn-diagrammot felrajzolod, a feladat szövegét figyelembe veszed, hogy hova milyen számot kell írni, és válaszolsz a kérdésre.

Csak atlétika: 14.

Atlétika és kosarazó: 22.

Csak kosarazó: 34.

A kosarazók száma tehát (Ezt kérdezi a feladat.): 22+34=56.

Mi ebben a probléma?

2012. okt. 1. 11:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 4. válaszoló.

Azért írtam, hogy "csak atlétika", mert nekem a feladat megszövegezéséből így jött le.

Remélem, a kérdezőnek volt ma matekórája, így hamar kiderül, mi a helyzet. :)

Kérdező, írd majd le, melyik megoldás volt helyes a tanárod szerint. :)

2012. okt. 1. 14:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Szépen behúztál engem is a csöbe...:))

Sajnos én is csak egyszer olvastam el a feladatot, aztán a tiedböl indultam ki...:))

2012. okt. 1. 14:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Nézz be ide is, hátha van valami ötleted!

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..

Gondolom, ma már másképp is ki lehet számolni...:)

2012. okt. 1. 14:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Hehehe, ezért kell önállóan gondolkodni, akkor mások nem visznek rossz irányba. Na, nem mintha egyedül nem lehetne h.lyeséget csinálni. :D

Az előző válaszod is nekem szól? Ha igen, akkor szerintem már elkéstem, és különben sincs most kedvem ilyesmihez. De azért lehet, hogy még majd lesz. :)

Tomko44, nem hiszem el, hogy ennyi ideje nem voltál suliban. :D

Tiszta lyukas az oldalam, hol van már az a megoldás? :)

2012. okt. 12. 03:30
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Hogy lehet ilyen gagyi feladaton ennyit vitázni, sok buta ember ragaszkodik a hülyeségéhez (azaz a 34-hez). A helyes válasz 56.

Sose hittem volna, hogy egy ilyen feladat a nehezebbek közé tartozik kis hazánk elbutított fiatalsága számára.

2015. ápr. 11. 00:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Mert te még biztosan soha, de soha nem tévedtél, mindig mindent elsőre jól csináltál...

És annyira büszke vagy erre, és annyira nagyra tartod magad, hogy ellenállhatatlan kényszert éreztél arra, hogy beírj egy 2,5 éves kérdéshez. Grat.

2015. ápr. 15. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!