3. Egy középiskolába 700 tanuló jár. Közülük 10% sportol rendszeresen a két iskolai szakosztály közül legalább az egyikben. Atlétika 36 tanuló és 22 olyan diák van, aki az atlétika és kosárlabda. B) Hányan sportolnak a kosárlabda szakosztályban?
Elég logikus, hogyha 700/10 azaz 70 sportoló van és abból 36 Atlétika, akkor a 70-ből a maradék 34 azok a kosarasok.
:D
A többi a rizsa. Jól látod 34. Remélem nem tévedünk. :)
Szerintem is 34, merthogy:
700 x 10 % = 70 fő
Csak atlétika: 36 fő
Atlétika + kosárlabda: 22 fő
Csak kosárlabda: 70 - (36 + 22) = 70 - 58 = 12 fő
[vagy: 70 - 36 - 22 = 12 fő]
Tehát kosárlabda: 22 + 12 = 34 fő
#5-nek:
Ezt a kérdést, hogy "Hányan sportolnak a kosárlabda szakosztályban?" csak egyféleképpen lehet érteni: A kosárlabda szakosztálynak mennyi a taglétszáma? Nem azt kérdezi, hogy csak oda hányan járnak!
A helyes válasz az 56 fő.
Azért ennyire ne legyetek már egyszerüek!!!...:))))
A 70 föböl 36 csak atlétikás, a többi mind kosarazik!
Vagyis az eredmény:34!
hogy nem jó a 34, mivel ez azoknak a száma, akik CSAK kosaraznak. Ehhez még hozzá kell adni azt a 22-t, akik mindkettőt csinálják.
--------------
A 34-hez nem hozzáadni, hanem levonni kell a 22-öt, hogy megkapd, hogy hányan CSAK kosaraznak! Tehát csak 12 az aki CSAK kosarazik. Az atlétikát csinálják 58-an!
Nevetséges, hogy engem pontoztok nullára :D
Lerajzoltam, de ha eddig nem értettétek, úgyis magas lesz az értelmi szinteteknek.
Egy kis segítség:
a halmaz: atlétikások
b halmaz: kosarasok
36-22=14........ez azoknak a száma, akik CSAK atlétikáznak,
70-36=34........ez azoké, akik CSAK kosaraznak,
22+34=56........ez pedig az ÖSSZES kosarazó diák létszáma, vagyis a feladat megoldása.
Kétjegyű számokat kell összeadni és kivonni=általános iskola 1-2. osztály. Nem csoda, hogy panaszkodnak a mai diákok, hogy nehéz az érettségi. Ilyen tudással valóban az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!