Ez komoly, hogy eddig semmilyen szűrés vagy tisztítás nem volt a szennyvizen?
!!! Nem a politikai vetületét vizsgálom a cikknek, hanem pusztán a szennyvízkezelés kérdésével foglakozom!!!
"Állok hat méterrel a föld, konkrétan az Üllői út szintje alatt, egy rendkívül nagy átmérőjű csőben és azon gondolkodom, hogy régen a környezetszennyezés is jobb volt. Ha az ember lement horgászni a pesti Dunára, és pont nem rágott se a dévér, se a paduc, se a márna, még mindig pompásan el lehetett szórakozni az áramlásban vadul védekező kotonokkal és a kiismerhetetlen irányokba menekülő intim betétekkel. "
Ez komoly, hogy eddig semmilyen szűrés vagy tisztítás nem volt a szennyvizen? Vagy azért eddig is volt valamilyen tisztítás, csak nem túl korszerű.
2-3 éve készült el a Budai Főgyűjtő Csatorna.
Bizony, azelőtt Budapest szennyvizének igen komoly része (nem tudom pontosan, de úgy saccolom, hogy több mint a fele) tisztítatlanul ömlött a Dunába.
off:
Mindig is csodálkoztam, hogy Gyurcsányék miért nem kampányoltak ezzel a témával jobban. Szerintem az egyik legfontosabb beruházás volt az elmúlt 20 évben és szinte senki sem tud róla.
Na de miért nem tett már ez ellen valamit Kádár? Már akkor kellett volna valamit csinálni! Sőt má Rákosinak kellett volna ezzel foglalkoznia!
Nem azt mondom, hogy Kuglifej vagy Jani bácsi ilyen modernet csinált volna, de legalább részlegesen meg kellett volna oldani már akkor is, hogy a minimális szűrés (azért legyen) Közben meg Baján ebből a vízből fogták ki a halakat, amiből a halászlét főzték!
Ez azért eléggé durva.
Azért ez nem egészen igaz! Kuglifej idejében kezdték a trolihálózat kiépítését Budapesten, igaz, villamosok helyére, de a későbbeikben inkább buszokat raktak a villamosok helyére), ha meg villamos lenne most is ott, akkor állandóan akadna a dugók miatt pl. a Bethlen Gábor vagy a Király utcában.
A sétálóutcák kiépítése, vagy nemzeti parkok létesítése az egyértelműen a Kádár rendszerben kezdődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!