Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Agyasok! Ti hogy jegyzitek...

Kaarooliinaa kérdése:

Agyasok! Ti hogy jegyzitek meg a tanulmányokat?

Figyelt kérdés
bocs hogy le agyasoztam titeket de kérlek segítsetek mert nehezen megy a tanulás és kellene pár tipp hogyan tudjam megjegyezni matekból pl 2 es vagyok és ez bánt :S :(
2012. aug. 28. 23:48
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Én sem vagyok ötös, de nekem sokat segít, ha értem az anyagot. Szóval mindig megpróbálom átlátni, mi mivel függ össze, és megérteni a lényeget. Pl. ha van egy tétel, akkor rajzolok, megnézek pár példát, hogy mire is jó, milyen jellegű problémáknál használható, és ha látom magam előtt a lényegét, akkor már tulajdonképpen meg is tanultam.
2012. aug. 29. 00:13
 2/10 intrepid ***** válasza:
Én speckó jó eredményeket szoktam elérni vizsgákon, nekem a négyes, az nem elég jó. Az a röhej, hogy a tankönyvet alig - alig forgatom, az órán, a tanerő előadását tudom megjegyezni. Ezért is utálom, amikor osztálytársak szétbarmolják az óra rendjét, mert akkor tanulhatok a könyvből, amit utálok.
2012. aug. 29. 07:24
 3/10 bumbi02 ***** válasza:
100%

Ahogy írták előttem, én is előadáson odafigyelek, és megértem már ott helyben. Utána otthon már csak átolvasom 1x-2x az anyagot.

Illetve, vázlatot érdemes írni órán.. Amíg leírod egyszer az anyagot, már megmarad a fejedben egy kicsit, hiszen csak emlékszik arra az ember, hogy miket ír, nem?:)

2012. aug. 29. 10:50
 4/10 anonim ***** válasza:
A matek az olyan, hogy vagy tudod, vagy nem.... Nem lehet megtanulni, egy-két típuspélda ugyan van, amivel megszerezheted a 2-es, 3-ast, de az 5-öst semmiképpen.
2012. aug. 29. 11:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Gyakorolni kell állandóan. Én nem figyelek sose, csak írok, könyvem sincs, de a jegyzetekből és a feladatokból meg lehet érteni az anyagot.
2012. aug. 29. 11:37
 6/10 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy pl.: Matekon odafigyelek, csak a tanárra és semmi másra, azt jobban megtudom jegyezni. Könyvet nem is nézek, vázlatot írunk, az megfelel, és a füzetből tanulok. A lényeg, ha órán 110%-osan odafigyelsz, akkor megmarad valami, és sokkal jobban fog menni, mintha otthon olvasod a könyvet, amit úgy sem értesz.
2012. aug. 29. 15:28
 7/10 anonim válasza:
miközben könyvből tanulsz, igyál sok vizet :D ez felfrissíti a vérkeringést, sokkal könnyebben megérted, és tanulod meg az anyagot. emellett ajánlom a csokit is, vagy egyéb hasonló szénhidrát tartalmú ételeket. ezek nagyon hasznosak tanuláskor :DD ja, és csak az anyagra koncentrálj :)
2012. aug. 29. 15:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálam az ment hogy hangosan felmondtam magamnak sokszor az anyagot. Érettségire is így tanultam és jól bevált :)

A matekot pedig úgy, hogy akkor és kizárólag akkor semmi másra nem figyeltem csak a tanárra.

2012. aug. 29. 16:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Elvileg ha az iskolában mondjuk hétfőn tanultok egy anyagot töriből, és otthon még1-2x elolvasod, akkor könnyebben jegyzi meg az ember.
2012. aug. 29. 16:32
 10/10 anonim válasza:
Én is órán figyelek, de ha itthon tanulok, akkor azt teljes csendben és nyugiban teszem, nem tévé, zene, vagy számítógép mellett. Nekem is a jegyzetek, vázlatok készítése nyújtott még segítséget. Illetve nyújt, mert utolsó évem jön a szakmából, és lesz vizsgám bőven.
2012. aug. 29. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!