40 éve tortént a Holdraszallas. Elhiszitek, hogy valoban jartunk a Holdon, vagy sem?
Személy szerint - kulonosen laikusként- ugy vagyok vele, miért ne hinném el..Tobb, mint valoszinu, hogy én sosem jutok oda ki ( xD), igy igen, elhiszem, és az emberiség egyik, ha nem a legnagyobb bravurjaként tartom szamon.
Mégis olvasni annyi elméletet, miszerint nem jartunk ott soha ( néhany furcsasag: holdarnyék, a lobogo zaszlo, a kulonbozo fényforrasok, illetve hogy azota miért nem tértunk vissza. Ha jol tudom, az Apollo program tobb urkompja is leszallt utana a Holdon, lehet h tévedek)
Ti mit gondoltok? Elorebocsajtom, nem szeretnék tudomanyos vitat inditani, nem is lenne ra jogom, hisz hulye vagyok az asztronomiahoz, csupan kivancsisag: Szerintetek jartunk, vagy nem? :)
Ezek látszólag jó érvek, de valójában hamisak.
1. A Szovjetek is elismerték. Gondolj bele, a hidegháború csúcspontján, amikor mindkét fél milliárdokat költ az űrversenyre, akkor minden tele volt kémekkel. Amerikában 500 ezer ember dolgozott a programon.
A szovjetek nem ismertek el semmit. Viszont nem támadták meg az USA-t, mert nem akartak 3. Világháborút. Gagarin vaj volt a fejükön. Hruscsov pedig Kubába vitte az orosz atomarzenált. Erre csak azt lehetett lépni, hogy az USA viszont akkor visz atomot a Holdra, amikor akar.
2. Majdnem 400 kilónyi holdkő és por. Minden laboratórium eredetinek ismerte el őket.
Ez egy nagy blődség. Ugyan hogyan állapíthatja meg egy labor, hogy a kapott kőzet eredeti, ha nincs eredeti mintája, csak az, amit az USA, a NASA adott azzal a kijelentéssel, hogy eredeti. Eredeti holdkőzet azonban nem állt a rendelkezésre összehasonlítást tehát a laborok nem tudtak tenni. Ha a NASA azt közölné, hogy a Jupiterről is van kőzete, azt is elfogadnák a laborok etalonként akkor is, ha azt a NASA gyártatta a saját laboratóriumaiban, az Interneten fellelhető módon?
3. A Saturn 5. Minden idők legerősebb ember alkotta szerkezete. Ez az óriásrakéta működött, minek építették volna meg, ha aztán egy stúdióba lefilmezik az egészet?
Azért, mert az űrkutatást folytatja az USA. A fegyverkezési versenyt is. A rakéták fejlesztése független a Holdra szállástól. Föld körüli pályára jó egy erősebb rakéta, még akkor is, ha az a Holdra nem tud eljutni. Vagy el tudna ugyan jutni, de a számológép agya kevés a navigáció lebonyolítására.
4. Ha jól tudom, az Apollo 11 vitte magával azokat a lézer visszaverő tükröket, amivel centi pontossággal mérni lehet a Földről Hold távolságát. Ilyen érzékeny eszközt ilyen pontosan csak ember szerelhetett fel ott. A mai napig használják őket.
Egy ilyen eszköznek a Holdra juttatása teljesen más dolog, mint ember odajuttatása 7-szer is.!
Aki ezt a két dolgot egyenlővé teszi, borzasztóan alacsony szellemi szinten áll.
Nem járt ott ember. Az USA az oroszokat el akarta riasztani attól, hogy megismételje a kubai atomtöltet hurcolást. Nagyon ügyes katonai akció volt. Eljátszották, hogy a Holdon voltak. Az oroszoknak is volt vaj a fejükön ugyanis Gagarin nem repült, az orosz tudósok, nagyon helyesen átlátták, hogy nem lenne jó a Földet 100-szorosan elpusztítani, ezért azt tolmácsolták a kommunista vezetőknek, hogy igenis, az amcsik a Holdon vannak. Az életükkel játszottak a tudósok, de Hruscsov kivonta az atomtölteteket Kubából végleg..
Kár, hogy kis tudású, tájékozatlan emberek tényként közlik véleményüket, hogy ti. az USA járt a Holdon. Hát nem járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!