Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 40 éve tortént a Holdraszallas...

40 éve tortént a Holdraszallas. Elhiszitek, hogy valoban jartunk a Holdon, vagy sem?

Figyelt kérdés

Személy szerint - kulonosen laikusként- ugy vagyok vele, miért ne hinném el..Tobb, mint valoszinu, hogy én sosem jutok oda ki ( xD), igy igen, elhiszem, és az emberiség egyik, ha nem a legnagyobb bravurjaként tartom szamon.

Mégis olvasni annyi elméletet, miszerint nem jartunk ott soha ( néhany furcsasag: holdarnyék, a lobogo zaszlo, a kulonbozo fényforrasok, illetve hogy azota miért nem tértunk vissza. Ha jol tudom, az Apollo program tobb urkompja is leszallt utana a Holdon, lehet h tévedek)

Ti mit gondoltok? Elorebocsajtom, nem szeretnék tudomanyos vitat inditani, nem is lenne ra jogom, hisz hulye vagyok az asztronomiahoz, csupan kivancsisag: Szerintetek jartunk, vagy nem? :)

2009. júl. 20. 07:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

Jártak ott az amcsik...Ha nem lettek volna ott az amerikaiak, akkor az ellentétes világhatalom

...a Szovjetunió... a világ előtt leégette/lejáratta volna az amerikaiakat (bebizonyítva a kamut)..és az 1 rettenetes szégyen lett volna az amerikai vezetésnek(és Amerikának).... az akkori űrversenyben szellemében.

2009. júl. 20. 08:15
 2/15 anonim ***** válasza:
51%

[link]

"I will say it once again, one last time: Moon landing conspiracy theorists, SHUT. THE. FUCK. UP." ;)

2009. júl. 20. 08:23
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

Annyi de annyi szem, radar, távcső, műhold, mittudoménmi tapadt akkoriban az egekre, hogy lehetetlen lett volna nem észrevenni, hogy az egész csak kamu.

A vörös blokk pedig világmegváltó csodaként ünnepelte volna, ha az amerikaiak az egészet csak hazudták volna.

Miért nem jártunk a Holdon? Miért mentünk volna? Egyszerűen nem éri meg. Annyi holdkőzetünk van, hogy még ma is abból élnek egyes kutatók, amit évtizedekkel ezelőtt hoztunk le onnan. Egy ilyen expedíció iszonyú mennyiségű pénzekbe kerül.

Na ennek ellenére viszont nem csak a Nasa, hanem több űrügynökség is tervezi a következő 10 évben a holdraszállást, tehát visszanézünk oda a közeljövőben.

2009. júl. 20. 08:27
 4/15 anonim válasza:
87%

Több okból is VALÓBAN jártunk a Holdon!

1. A Szovjetek is elismerték. Gondolj bele, a hidegháború csúcspontján, amikor mindkét fél milliárdokat költ az űrversenyre, akkor minden tele volt kémekkel. Amerikában 500 ezer ember dolgozott a programon.

2. Majdnem 400 kilónyi holdkő és por. Minden laboratórium eredetinek ismerte el őket.

3. A Saturn 5. Minden idők legerősebb ember alkotta szerkezete. Ez az óriásrakéta működött, minek építették volna meg, ha aztán egy stúdióba lefilmezik az egészet?

4. Ha jól tudom, az Apollo 11 vitte magával azokat a lézer visszaverő tükröket, amivel centi pontossággal mérni lehet a Földről Hold távolságát. Ilyen érzékeny eszközt ilyen pontosan csak ember szerelhetett fel ott. A mai napig használják őket.

2009. júl. 20. 09:09
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem röhej, hogy ez még mindig kérdésként merül fel... :)
2009. júl. 20. 09:34
 6/15 anonim válasza:
26%
Nem járt ember a Holdon.
2009. júl. 20. 10:14
 7/15 anonim ***** válasza:
70%
De az ellenérvek elég ütősek szerintem. A NASA szakembere sem tudott válaszolni a fényképekkel kapcsolatos kérdésekre. Amit pedig a kételkedő csávó mutatott a képeken, az tényleg mind egyértelmű kamu volt. Most akkor mi van?
2009. júl. 20. 10:58
 8/15 anonim ***** válasza:
83%
Az a kételkedő, aki Bibliával vágta orrba Buzz Aldrint, és követelte, mondja azt, hogy nem járt a Holdon? Hiteles ember, tényleg... Azt meg ugye senki nem hiszi el komolyan, hogy az EREDETI, Holdon készült fotókhoz csak úgy hozzáférhet bárki? (persze, olvastam én is Nemere eszmefuttatását erről, hétszentség, hogy sosem voltak a fotók a kezében, és sokszor a hasamat fogtam a röhögéstől, olyan ökörségeket fejtegett)
2009. júl. 20. 11:27
 9/15 anonim ***** válasza:
53%
dehogy jártunk ......
2009. júl. 20. 12:30
 10/15 anonim válasza:
82%

Ez egy tök jó kis kérdés! Végre :)

Hiszem, hogy ez a történelmi jelentőségű pillanat valóban megtörtént, előttem már leírták az érveket. Persze kételkedni mindig lehet, kell is. De alapvetően a felsorakoztatott tények mind azt bizonyítják (és egyébként a mai technikai lehetőségekkel már régen meg lehetett volna cáfolni, ha kamu), hogy járt ember a Holdon.

"That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."

2009. júl. 20. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!