Hol lehet magasabb intelligenciát (130 felett) is viszonylag pontosan mérő IQ-tesztet kitölteni?
^ Pontosan azt írja. Kimagasló eredmény esetén még plusz azt is, hogy "Ez már majdnem mensás érték, amely magasabb, mint az emberek y %-áé."
(Azt hiszem, ~ 120 felett 96 %, ~ 130 felett 98 %. Az biztos, hogy tag csak a felső 2 % lehet. :D
Szerintem próbáld ki, kérdező, aztán az eredmény után meglátod, érdemes-e jelentkezni tesztírásra:
Mensa honlapja, GYIK idézet:
"Ki a legintelligensebb a Mensában?
Erre nincs válasz, mert az általunk használt teszt csak tartományokat ad meg eredményként, tehát annyit, hogy valaki magasabb intelligenciahányadossal rendelkezik, mint az emberek 98, illetve 99 százaléka. Minden tag átugrotta az ehhez szükséges intelligenciahányadost, de hogy mennyivel, az a Mensa-tagság szempontjából mellékes. További tesztek kitöltésével pontosabb eredményt is lehetne kapni, de ezzel a Mensa mint szervezet nem foglalkozik. Nem a folytonos összeméricskélést tartjuk fontosnak, hanem a közösséget."
Kérdező, én nem akartalak leoltani, de ez azért már túlzás...
1. Az általad idézett szöveg NEM a próbatesztre vonatkozik.
2. Én már töltöttem ki próbatesztet, így tudom, hogy PONTOS számot adnak meg; túrórudi leírta a szöveg egy részét, én pedig a többit. Részletesen és pontosan.
3. Élő tesztet nem írtam, tehát nem tudom, mit adnak meg és mit nem. DE ha már a tartomány megvan, akkor minimum a hozzá tartozó értékintervallum is. Ez ~ 5 pont lehet, ennyi különbség meg simán két teszt között is előfordulhat, mivel az eredmény mindig a PILLANATNYI állapotra vonatkozik, amit több tényező is befolyásolhat.
(Tudok 20 pontos különbségről is, bár az nem Mensás teszt volt, és ott elsőre valószínűleg nagyon elmértek valamit...)
Tehát: A megjelölt tartományok VISZONYLAG PONTOS eredményeket adnak, PONTOSAN úgy, ahogyan az alapkérdésedben óhajtottad.
Úgyhogy töltsd már ki végre azt a próbatesztet...
Egyrészt, hogy magad is lásd, mit írnak, és hogy érdemes-e egyáltalán továbblépned.
Másrészt az eredményről készíts egy képet, töltsd fel valahova, és másold be ide a linket, légy szíves; most már én is nagyon kíváncsi vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!