Mi az a szuper húr elmélet? Légyszi ne tudományossan magyarázzátok.
Figyelt kérdés
:)2009. júl. 9. 23:26
3/5 A kérdező kommentje:
rendkívül kedves vagy , h segíteni próbálsz, de itt már én is néztem, viszont nem sok mindent tudtam belőle felfogni. ezért tettem hozzá, hogy ne tudományosan!
2009. júl. 10. 07:29
4/5 anonim válasza:
A húr elmélet.. nevéből fakad is nincs bizonyítva . Mindenféle teóriák születtek, az anyag miben létéről.
Az atomi világban hiába néznéd egyre és egyre nagyobb teljesítményű E.mikroszkóppal,egyszer eljutnál(ha tudnánk) oda hogy az anyag nem más mint...energia... önmagában összecsomagolva.
Az hogy miként is van ez, erre csak találgatások vannak mert nincs rá készülékünk hogy ezt láthatóvá tegyük,hisz még az atomról(1db elválasztottról) sem tudnak biztos képet készíteni,nem hogy a szerkezetéről. Le tudnál fotózni a földről a Jupiteren lévő hangyát? kb.. így kéne nagyítani..
5/5 anonim válasza:
Pedig ez egy elég bonyolult dolog, nekem is sokszor zavaros. Ez egy nem bizonyított dolog, ahogy írták is. Sokan hitetlenkednek is benne, mert pl ha azt nézzük hogy mi 3 dimenzióba gondolkozunk, plusz 4 dimenzióként az időt vesszük, amit érzékelünk, ehhez még hozzá jön 10 plusz 11 dimenzió ami szükséges a bizonyításához, egyszerű ember fel sem fogja az ilyet, hogy ez mi meg hogy eszik vagy isszák. Megmondom őszintén én sem tudok elképzelni ezt. Mivel látható bizonyítékokat nem tudnak felhozni a létezésükre, így képletekkel próbálják igazolni, kevés sikerrel, mindig van benn valami hiba, és így jött össze ez a sok dimenzió, mert mindig egyre több és többet igényelt a képlet. Itt csatlakozik be az úgynevezett M-elmélet, ami kötődik szorosan a húrokhoz, a húr-elmélethez. Sokan ezzel küszködnek a mai napig, ha ezt képesek lennénk megfejteni, mármint az M-elméletet akkor szinte mindent meg lehetne magyarázni ezzel a képlettel, így pl a világmindenség keletkezését is, amit ma csak nagy BUMM-mal magyaráznak és kész. Szóval ezért is sokan próbálkoznak ezzel. Sajnos sikertelenül. Idő kell még ehhez, elég sok idő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!