Így el lehet kapni a HIV-et?
Nem tudom, hogy mennyi idő elteltével pusztul e a HIV-vírus.
Olvastam valahol, hogy testen kívűl, szobahőmérsékleten akár 2 hétig is virulens maradhat. Persze nem tudom mi igaz ebből!
A vírus vér és testnedvek útján terjed.
Ha odaszárad, a hordozó elpusztul, tehát maga a vírus is.
Ha a hordozó elpusztul afelől még a vírus élhet egy darabig.
De igaz, mert a cseppfertőzéses vírusok nem nagyon bírják, csak ha van számukra "kaja".
Az aeroszol vírusok amik levegőben terjednek azok ellenállóbb csávók, de a HIV csak cseppfertőzéssel terjed.
Esetleg egy orvost kell megkérdezni erről, ő biztosan meg tudja mondani melyik vírus mennyire virulens, meddig fertőz!
Hát te tényleg kib.szott hipochonder vagy. Ez már a nevetséges kategóriát súrolja.
A HIV érzékeny vírus, nem marad fertőzőképes a gazdaszervezeten kívül.
Nem leszel HIV fertőzött ilyen módon.
Amúgy elég hülye dolog pont a HIV-től félni Magyarországon. Kevés a fertőzött. Ha nem vagy herkás, meg nem szexelsz vadidegenekkel koton nélkül, akkor nem leszel fertőzött.
Aggódj helyette inkább a szív és érrendszeri betegségek vagy a rák miatt, annak jóval nagyobb a valószínűsége...
Még akkor is viszonylag kicsi (ha jól tudom 10% körüli) a fertőződés esélye, ha HIV fertőzöttel szexelsz. Az ilyen odakent beszáradt vér találkozása a te éppen vérző tenyereddel... szóval annak is nagyobb esélye van, hogy két egymást követő héten is nyersz a lottón. Persze a biológiában nincs 0%, de a Föld összes lakosából 100 év alatt se fertőződne meg senki ilyen módon.
(Aki meg a vírus "kajájáról" meg a cseppfertőzéssel terjedő HIV-ről beszél, az maradjon csendben...)
A kaja alatt azt értették véleményem szerint, hogy tápanyag a vírusnak. Ha van egy nagyobb vértócsa valahol abban elvan a vírus egy jódarabig. de mint említeték nem túl virulens egy fajta tehát gazdaszervezeten kivűl nem életképes hosszú távon.
Az átvitel módjára tényleg kicsi az esély, de nem lehetetlen. :D
Azt meg számold ki mekkora eséllyel nyersz 2 egymást követő héten a lottón! :D Mert azzal az eséllyel szerintem nem vagy tisztában. :D
A retrovírusok viszonylag érzékenyek, ennyi erővel félj inkább a különféle bakteriális fertőzésektől.
A beszáradt vérben már nem él a vírus, illetve ha egyszer is lemosták azokat a polcokat, akkor úgyszintén elpusztult. Annak az esélye, hogy előtted épp egy HIV-fertőzött vérző kézzel végigtapogatott mindent igen alacsony, és ha nem vetted észre a vérfoltokat, akkor gyakorlatilag nincs esély a fertőzésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!