Ha feltaláltam valamit, és elméletben működik, de nincs pénzem gyakorlatban letesztelni, akkor mit tehetek?
Elég költséges lenne létrehozni, de szerintem működik, és ha valóban beválna akkor nagyban átalakíthatná a jelenlegi közlekedést.
Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az első akinek ilyen gondja támadt, mert sok fejlesztés, vagy találmány tesztelése költséges. Mit szoktak ilyen helyzetben tenni?
Az ötlet jogi értelemben nem szellemi termék, így nem védhető.
Addig amíg "gondolt valamire", addig nem tud vele mit csinálni. A védéshez legalább egy prototípus, vagy pedig elméleti megvalósítási tanulmány, tervrajz stb. szükséges. Ott pedig már ki kell derülnie, hogy "működik-e vagy sem".
Tehát a kérdező "lehet, hogy működik" találmánya igazából semmit nem ér addig, amíg nem tudja igazolni, hogy valóban működik.
Értem, köszönöm!
Hol lehet levédetni, ha elkészül a tervrajz, amiről biztosan kiderül hogy működik-e? (vagy nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!