Mit jelent a fizikában a "V" "S" "F" "T" "A" "Ró" "M" "R"?
Figyelt kérdés
nagyon fontos lenne a válasz ! holnap tz és nem tudom mik ezek a jelek XD HELP !2012. máj. 31. 20:15
1/7 Silber válasza:
Már lassan elkopnak a karakterek a klaviatúráról, annyiszor mondom, hogy google... Mellesleg nyolcszáz félét jelenthetnek, de a triviális esetekben (te is nagybetűvel írtad, én is a nagybetűsök jelentését írom le):
V - térfogat
S - entrópia
F - erő
T - hőmérséklet
A - terület
Ró - sűrűség
M - moláris tömeg, vagy forgatónyomaték
R - univerzális gázállandó, vagy gömbsugár
2/7 anonim válasza:
Így nagybetűkkel V Volt, S entrópia, F farad, T tesla, A aktivitás, Ró szerintem semmit nem jelölnek nagy görög róval, M moláris tömeg. R Rydberg-állandó.
Remélem ezekre voltál kíváncsi, amit nem tudtál volna magadtól megtalálni.
3/7 anonim válasza:
Ró tudtommal a sűrűség jele, A mint Amper áramerősség :)
4/7 Silber válasza:
Ne keverjük a mennyiségek jeleit és mértékegységeit. Két külön dolog.
5/7 anonim válasza:
Ugyanúgy, ahogy a mennyiségnek, a mértékegységnek is van neve és jele. Például áramerősség a mennyiség, jele I, mértékegysége amper, jele A.
7/7 A kérdező kommentje:
Kösz am 5 ;)
2012. jún. 3. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!