Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Most akkor hogy is van ez?

Most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

néztem a tévében egy műsort és az univerzum keletkezéséről volt szó.azt mondták,hogy az abszolút semmi ami az univerzum előtt volt,egyszer csak felrobbant és abból alakultak ki a bolygók,csillagok és minden más.

na most én azt nem tudom felfogni,hogy tud a semmi felrobbanni.elég nehéz elképzelni,hogy nincs semmi és egyszer csak felrobban...na meg azt is,hogy nincs vége az űrnek.

ha valaki tudna nekem küldeni valami linket ahova ez szépen érthetően le van írva azt nagyon megköszönném.

2012. máj. 29. 22:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

nem olyan bonyolúlt a tágulás elmélete... Hubble jött rá, mikor a galaxison omzgását vizsgálta

akkoriban az az elképzelés volt a középpontban, hogy az univerzum összevissza van jelen, azaz a galaxisok közeledhetnek és távolodhatnak tőlünk, de Hubble nem ezt tapasztalta. Mindenhol vöröseltolódást( távolodást) tapasztalt. Tetőzve azzal, hogy minnél messzebb nézünk annál gyorsabb a tágulás. A tágulás sebességét is kimérte és ma ezt nevezzük Hubble állandónak...

2012. máj. 30. 21:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!