Miért 'kattannak be' idővel a fizikusok?
Figyelt kérdés
Jó nyilván nem mindenki, de nagyon sok helyen látni, hogy ahogy az elméleti fizikusok, fizikatanárok, meg úgy aki általában a fizikával foglalkozik, egy bizonyos kor felett teljesen megkattan. Mi összefüggés van?2012. máj. 26. 13:48
1/6 anonim válasza:
Mérnöki szakra járok, van pár fizikus tanárunk, professzorunk, de egy sem kattant.
2/6 anonim válasza:
Érdekes kérdés. Talán némelyik rögeszméjévé válik, hogy mindenben a logikát, a racionalitást keresi. Talán ez a gondolkodásmód egy kicsit kikezdi a játékos, romantikus énjüket. Képzeld el, hogy egy csillagra, egy szivárványra sem tud úgy nézni, hogy de szééép. Mindennek van tudományos magyarázata, ha nincs, akkor meg azon agyal.
3/6 anonim válasza:
2. vagyok: ugyanígy ott van a másik oldal: a költők, a művészek, akik szintén nem százasak egy idő után. A saját világukban élnek, felhők között járnak.
Persze sok kivétel van.
4/6 Vree válasza:
Az emberek többsége szellemileg leépül egy adott kor fölött. Van akik e mellett még végeznek egy szellemi munkát, tehát náluk feltűnőbb. Az meg nem titok hogy ha szellemi munkára koncentrálsz akkor a külsőddel meg azzal hogy normálisnak tettesd magad (amivel mi átlagemberek általában elszórakozunk) kevésbé foglalkozol. Mindenki felhasználja valahogy a szellemi kapacitását, ki erre, ki arra.
5/6 A kérdező kommentje:
erre gondoltam én is, hogy annyira racionálisan akarnak látni mindent, hogy nem bírnak megállni és kikapcsolni.
2012. máj. 26. 15:44
6/6 anonim válasza:
egy ismerősöm fizikatanárja is ilyen, látszik még a szeme is rosszul áll, pedig fiatal. sok mindenkit buktat, nem ad esélyt javítani.
az én mostani tanárom 55-60 körül van és egyáltalán nem olyan. pedig közismereti infot, programozást, és matekot is tanít, és nem is rosszul. az elmúlt két évben az ő egyik diákja nyerte a fizika tehetségkutató versenyt, tavaly egy megyei matek versenyt, és többen helyezést értek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!