Létezett Drakula? Volt varázsereje? :O
Figyelt kérdés
2012. máj. 21. 18:20
1/18 Smartguy86 válasza:
Igen, Erdélyben lakott a Yetitől balra és a Lochnessi szörnytől jobbra. Kis pirostetejű háza volt, ahol köténykében sütögette a véreshurkákat.
2/18 Szulfát válasza:
Nos igen létezett,de nem abban a formában amire te gondolsz(szerintem).Drakula valójában egy erdélyi és havasföldi fejedelem volt és a közhiedelemmel ellentétben ő is csak ember volt.A rossz híre az őt körülvevő legendákból származik,miszerint néhány embert karóba húzatott és a testükkel lakott jól.A valódi neve második Vlad vagy Vlad Dracul volt.
3/18 Vree válasza:
Létezett, csak Lugosi Bélának hívatta magát.
4/18 A kérdező kommentje:
a Lugosi Béla név ismerős...:))de kitudja lehet tényleg vért szívott..
elsőő:xDDD az elején még komolyan is vettem:O
2012. máj. 21. 18:51
5/18 Smartguy86 válasza:
Lugosi Béla játszotta Drakulát az első Drakula filmben. Onnan lehet ismerős. Amúgy az állhat a legközelebb a valósághoz, amit az előzőkben írt a válaszadó - létező személy volt, akiről mindenfélét terjesztettek. De én azt is valószínűnek tartom, hogy csak egy kitalált személy, egy regényíró agyszüleménye az egész.
6/18 A kérdező kommentje:
Akkor senki nem hisz itt a természetfeletti erőkben?Itt nem olyanokra gondolok. hogy felrepülök a háztetejére..hanem szolídabbakra...
2012. máj. 21. 18:58
7/18 Smartguy86 válasza:
Neeem, az már ezo kategóriás kérdés lenne... A hit az egy dolog, de itt fontosabb a bizonyíték! Ammeg nincs, ugyebár.
8/18 A kérdező kommentje:
de vannak akik látttak már természet feletti lényeket :O
am az aszto showban én sem hiszek:D
2012. máj. 21. 19:05
9/18 Szulfát válasza:
Egyébként második Vlad létező személy volt,és valóban azt gondolták a halála után hogy vámpír,amit az őt körülvevő legendák is igazolnak.Hunyadi Mátyás fogatta el és börtönözte be Visegrádon ahol 12 évet töltött ezután 3 hónappal a saját szolgálói végeztek vele.El akarta foglalni egész Erdélyt ezért fogatták el.
10/18 A kérdező kommentje:
de miylen legendák?ezek miről szolnak?am a legendák sem bizots bizonyítékok...sőt...
2012. máj. 21. 19:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!