"Csak" megváltozatni egy egész bolygó teljes alapvető szerkezetét? Seeemmi probléma, seperc alatt meglenne.
Komolyra fordítva a szót, bármilyen átfogó egész bolygóra kiterjedő változtatás több tízezer éves projekt lenne.
Sokkal reálisabb, ha valamilyen zárt "üvegházat" képzelsz el, ami alatt saját környezetet lehetne kialakítani.
A gázokat teremted? Vagy innen viszed csövön?
Arról nem olvastál, hogy például a nitrogéngázban az ember nem életképes?
"A gázokat teremted? Vagy innen viszed csövön?
Arról nem olvastál, hogy például a nitrogéngázban az ember nem életképes?"
Én azt hallottam (A Discovery Sc-n),hogy üzemeket vinnének oda,amik szén dioxidnál "hatásosabb" gázokat termelnek,ezáltal létrejön az üvegházhatás és a felmelegedés (ahogy a Földön is megtörtént) és felolvad a jég és tengerek keleteznek.Ezután növényeket vinnének oda,hogy oxigént termeljenek.
"Én azt hallottam (A Discovery Sc-n),hogy üzemeket vinnének oda,amik szén dioxidnál "hatásosabb" gázokat termelnek..."
Az a gond hogy a Marsnak túl kicsi a tömege a föld-jellegű légkör kialakításához. A gravitáció jóval kisebb mint nálunk így a megtermelt gázok nagyon hamar otthagynák a bolygót. Nem véletlen hogy olyan ritka a légköre.
"És mégis milyen földi növény lenne életképes a marsi talajban? :DDD A savas esőkről nem is beszélve..."
Ezt az asztrobiológusok tudják/kutatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!