Valaki le tudná nekem írni röviden mit jelent a Nietzschei hatalom akarása? Örök hálám!
Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 13:15
1/3 anonim válasza:
"Innen ered a hatalom akarása gondolatilag, de Nietzsche megfogalmazásában pontosan az ellentéte a schopenhauerinek. És végül ez nem azt jelenti hogy nincsenek közös vonások a két akarat felfogás között."
2/3 A kérdező kommentje:
Oké!
Olvastam Nietzsche életrajzát, több forrásból, olvastam művét, és az élet akarását meg is találtam, de szeretném pontos megfogalmazásban is értelmezni.
Schopenhauerét nem olvastam ez tény.
A tippet köszönöm.
2012. máj. 15. 18:05
3/3 anonim válasza:
Azt, hogy az univerzumban alapvető vonás: a hatalom akarása.
Mindenki erre törekszik (=hatalomra), a keresztény hittérítő, a pap, Jézus, Mohamed, isten stb.: egyszóval itt mindenkinek a hatalom a mániája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!