Hogyan gyűrűvel ingázni? Ez mennyire megbízható? Hogyan zajlik ez? Gyertyákkal?
A gyűrűvel nem ingázni szoktak, hanem erő- és ügyességi gyakorlatokat végeznek. Abszolút megbízható, ha gyakorlott sportoló végzi.
Vagy te más gyűrűre gondoltál?
De akkor hogy kerül ez a kérdés a tudományok közé?
Ha arra gondolsz,hogy a gyűrűre cérnát kötnek,és amerre fordul,akkor megtudod,hogy a születendő gyerek neme mi lesz,felejtsd el.Játéknak jó,de csak véletlenül teljesedhet be a jóslat.Egyidőben divat volt,de szinte senkinek nem jött be.
Egyébként pedig egy cérnát kell kötni a gyűrűre,és amerre fordl,megmutatja,hogy fiú vagy lány lesz-e a baba?Azt már nem tudom,hogy merre forogva " mutat" fiút vagy lányt.
Nekem bejott a "gyurus" joslas 2-szer is :))
Ha elore hatra mozog akkor fiu, ha korkorosen akkor lany.
Gyertyakkal nem tudom, hogy kell :(
Mégis mi köze lenne egy gyürü mozgásának a születendö gyerek neméhez? Elárulom: semmi. Ez csak egy babona, meglep, hogy felnött emberek ilyesmiben komolyan hisznek.
Ha tényleg érdekel a baba neme mielött megszületik, akkor irány az ultrahang.
A tudomány nem ismer semmilyen összefüggést az inga lengése és a születendő gyerek neme között.
Ha tudományosan nézzük, akkor először is látni kell, hogy az inga egy kérdésre ad igen/nem választ. Annak az esélye, hogy az inga véletlenül találja el a valóságot, 50%. Öt egymást követő jóslás eltalálásának esélye kb 3%, azaz 100 emberből 3-nak mind az öt gyerekét (vagy két gyerekét és három terhességét, vagy bármilyen hasonló kérdését) "megjósolja" az inga pusztán matematikai-statisztikai alapon.
Ráadásul az ember a sikerre emlékszik, a kudarcot meg ráfogja valamire, így az emlékek szelektíven jelennek meg.
(Ha három kérdést teszünk fel az ingának, akkor 12,5% eséllyel válaszol mindháromszor helyesen, ami az emberek 12,5%-ában kelti azt az érzést, hogy az inga működik.)
Ha bárki bebizonyítja, hogy laboratóriumi körülmények közt a véletlennél több esetben tud ingával jósolni, akkor a tudomány is el fogja hinni, hogy az inga működik.
8:11-vagyok akinek 2-szer is bejott.
Voltam ultrahangon es mind a ketszer fiut lattak, a gyuru viszont lanyt mutatott mindket esetbe, szoval az ultrahang is teved, nekem a gyurus valt be, ha lepontoztok akkor is!
Az ultrahang nem tévedhetetlen, és ezt el is mondják az orvosok. A kétszeri ingázás 25% eséllyel adja ki jól az eredményt, vagyis 4 emberből 1-szer. Ha majd mondjuk 10 gyerekből 10-et mond meg az inga, akkor érdemes lesz gondolkozni rajta. De nem ám úgy, hogy 20 esetből kiválasztjuk azt a 10-et, amikor az inga nem tévedett, és a másik 10-et elfelejtjük.
Egyébként gratulálok annak, aki a tudomány szekcióban a tudományos megközelítést lepontozta. Erre én azt szoktam mondani, hogy ha népszavazáson múlna, akkor a hozzájuk hasonló hülyék a Földet is megszavaznák laposnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!