Mennyire megbízható az Időkép oldal előrejelzései?
DE nem értem, az emberek miért nem az eredeti forrást nézik? :)
Ennél megbízhatóbbat seholsem találsz. És tudod miért? Mert minden oldal az ő adataikat dolgozza fel :D
Sir, ezt elég rosszul tudod. Való igaz, hogy az omsz-nek is van előrejelző modellje, illetve egy része még fejlesztés alatt, ám ők is nagyrészt külföldi modellekre építkeznek: GFS, ECMWF, Aladin, Lamma, WRF stb. Az Időkép is jórészt ezekből dolgozik, valamint van saját előrejelző wrf is, plusz még az elmúlt évtizedek időjárási folyamatait is elemzi. Tehát Nem az omsz-re alapoz, csupán egy két térképet vesz át onnan.
Én elég megbízhatónak tartom az Időkép előrejelzéseit, főleg a mikro-rövidtávút, azaz a pár óvával későbbi időjárásra vonatkozó előrejelzéseket. Mellesleg 72 órán túl nem is nagyon lehet előrejelezni, főleg nem helyi eseményeket, azon túl már találgatás csak, bárki is írja. Max. a nagyobb mediterrán ciklonokat lehet hazánkban előrejelezni akár 5-6 nappal előtte nagy bizonyosságból, ezt tavalyi évben sokat figyeltem, szintén gfs és ecmwf modellek előrejelzéseiből.
Az omsz meg elég sokat bukdácsol mostanság, szóval azt hagyjuk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!