Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire megbízható az Időkép...

Mennyire megbízható az Időkép oldal előrejelzései?

Figyelt kérdés
2011. jún. 25. 04:58
 1/3 anonim válasza:
Én is mindig azt nézem, és szerintem többnyire bejön. Én megbízhatónak tartom, de azért néha összehasonlítom a www.koponyeg.hu oldallal is.
2011. jún. 25. 08:02
 2/3 anonim ***** válasza:

DE nem értem, az emberek miért nem az eredeti forrást nézik? :)

[link]

Ennél megbízhatóbbat seholsem találsz. És tudod miért? Mert minden oldal az ő adataikat dolgozza fel :D

2011. jún. 25. 08:10
 3/3 anonim válasza:

Sir, ezt elég rosszul tudod. Való igaz, hogy az omsz-nek is van előrejelző modellje, illetve egy része még fejlesztés alatt, ám ők is nagyrészt külföldi modellekre építkeznek: GFS, ECMWF, Aladin, Lamma, WRF stb. Az Időkép is jórészt ezekből dolgozik, valamint van saját előrejelző wrf is, plusz még az elmúlt évtizedek időjárási folyamatait is elemzi. Tehát Nem az omsz-re alapoz, csupán egy két térképet vesz át onnan.

Én elég megbízhatónak tartom az Időkép előrejelzéseit, főleg a mikro-rövidtávút, azaz a pár óvával későbbi időjárásra vonatkozó előrejelzéseket. Mellesleg 72 órán túl nem is nagyon lehet előrejelezni, főleg nem helyi eseményeket, azon túl már találgatás csak, bárki is írja. Max. a nagyobb mediterrán ciklonokat lehet hazánkban előrejelezni akár 5-6 nappal előtte nagy bizonyosságból, ezt tavalyi évben sokat figyeltem, szintén gfs és ecmwf modellek előrejelzéseiből.

Az omsz meg elég sokat bukdácsol mostanság, szóval azt hagyjuk:)

2011. jún. 25. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!