Hogyan történhetett? Két lehetőség?!
A Biblia azt írja, hogy Isten teremtette az állatokat és az embereket.
Más könyvekben pedig azt olvastam, hogy az állatok (galléros-ostoros) sejtekből alakultak ki, az emberek pedig az állatok után jelentek meg a földön, belőlük kifejlődve.
Ez is egy örök megválaszolhatatlan kérdés, vagy van rá válasz?
Azért kérdezem, mert érdekel, és értelmes válaszokat várok. Köszönöm!
A Biblia egy mese. Arról szól, ahogy akkoriban (2-6000 éve) a világot az akkori emberek elképzelték.
Nagy hiba lene úgy kezelni, mintha a valóságról beszélne. Az a helyes, ha úgy kezeled, mint a többi szép történetet.
Az élőlények kialakulásáról is az a helyes, amit a tudományos könyvekben olvasol.
A Bibliában pl. az van, hogy az isten megteremtette a növényeket - majd 1 nap (1000 év) múlva a Napot.
Addig a növények biztos remekül érezték magukat a -200 fokos Földön.
Te láttál már folyékony nitrogénben fagyasztott rózsát? Az kb. ilyen hideg. Érdemes megnézni.
Porlik már attól is, ha ráfújsz.
Olvastam valahol, elég régen, hogy az Katolikus Egyház végre kifejtette az álláspontját ebben a kérdésben. Vagyis, mindkettő elfogadható ezt a mostani pápa, Ferenc pápa jelentette ki. Én a racionalitásban hiszek.
...és elnézést a hívőktől e-miatt!
Köszi!
Meg is találtam a cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!