Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan történhetett? Két...

Hogyan történhetett? Két lehetőség?!

Figyelt kérdés

A Biblia azt írja, hogy Isten teremtette az állatokat és az embereket.

Más könyvekben pedig azt olvastam, hogy az állatok (galléros-ostoros) sejtekből alakultak ki, az emberek pedig az állatok után jelentek meg a földön, belőlük kifejlődve.

Ez is egy örök megválaszolhatatlan kérdés, vagy van rá válasz?

Azért kérdezem, mert érdekel, és értelmes válaszokat várok. Köszönöm!

2012. márc. 31. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Megközelíthető a vallás szemszögéből, meg a biológia szemszögéből.
2012. márc. 31. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
A Biblia szerint Isten 1 nap alatt teremtette az állatokat, másik 1 nap alatt az embereket stb. Egy másik helyen az is szerepel a Bibliában, hogy Istennél 1 nap olyan, mint az emberek mértéke szerint 1000 év. Tehát Isten 1000 év alatt teremtette az állatokat, másik 1000 év alatt az embereket stb. így pedig már megfér egymás mellett a vallási és a tudományos megközelítés - tehát mindkét válasz helyes.
2012. márc. 31. 12:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. márc. 31. 12:38
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
A Bibliát SOHA sem szabad összehasonlítani tudományos művekkel. Tele van hibával, paradoxonokkal, így ha összehasonlítasz, akkor egy csomó embert megsérthetsz vele. Íme egy példa: Ha Isten mindenható és mindent tud, akkor miért lett dühös és lepődött meg azon, hogy Éva evett az almából? Nem kellett volna már azelőtt is tudja, vagy az emberekre nem terjed ki a hatalma? Ezek szerint mégsem mindenható.
2012. márc. 31. 12:53
 5/8 anonim ***** válasza:
(Negyedik, nem akarok veled hitvitázni, de Isten előre tudta, hogy Éva enni fog az almából, sőt, ez része volt a tervének. Ezt csak úgy mondom, mielőtt túl sok tévhitet terjesztenél itt.)
2012. márc. 31. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

A Biblia egy mese. Arról szól, ahogy akkoriban (2-6000 éve) a világot az akkori emberek elképzelték.

Nagy hiba lene úgy kezelni, mintha a valóságról beszélne. Az a helyes, ha úgy kezeled, mint a többi szép történetet.

Az élőlények kialakulásáról is az a helyes, amit a tudományos könyvekben olvasol.

A Bibliában pl. az van, hogy az isten megteremtette a növényeket - majd 1 nap (1000 év) múlva a Napot.

Addig a növények biztos remekül érezték magukat a -200 fokos Földön.

Te láttál már folyékony nitrogénben fagyasztott rózsát? Az kb. ilyen hideg. Érdemes megnézni.

Porlik már attól is, ha ráfújsz.

2012. márc. 31. 17:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Hű, értem. Köszi a válaszokat.
2012. ápr. 1. 10:23
 8/8 Szabó Éva Györgyi válasza:

Olvastam valahol, elég régen, hogy az Katolikus Egyház végre kifejtette az álláspontját ebben a kérdésben. Vagyis, mindkettő elfogadható ezt a mostani pápa, Ferenc pápa jelentette ki. Én a racionalitásban hiszek.

...és elnézést a hívőktől e-miatt!

Köszi!

Meg is találtam a cikket:

[link]

2021. febr. 27. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!