Mi határozza meg, h ki mennyire bátor vagy merész?
Van egy barátom, nagyon ügyes tornász mellette pedig parkourozik.
Bátor, sok olyan helyre felmászik, ahol én tuti félnék.
Viszont, ha verekedésről van szó, akkor én vagyok a bátrabb, mert ő meg ebben a kategóriában félénk.
Ez a különbség feltehetően a testi adottságaitokból eredeztethető. Neki vélhetően sokkal jobb az egyensúlyérzékelése, a mozgáskoordinációja ilyen tornagyakorlatokban, illetve nem tériszonyos, míg te feltehetően sokkal masszívabb testfelépítésű vagy, jobban megállsz a lábadon, és erősebb benned az agresszió.
Hogy ki mennyire bátor... helyzete válogatja. Ha verekedésről van szó, részben a saját és az ellenfél testi adottságainak felmérése és az agresszió mértéke határozza meg, ki mennyire "mer kiállni" (meg persze némi egészséges hülyeség sem árt egy vézna kölyöknek, hogy beszóljon a gyűrt tarkójú társaságnak). Ha más, pl. az említett parkour, akkor a tériszony lehet meghatározó, illetve az egyensúly (rosszbb egyensúllyal nem mersz kiállni a párkányra). De alapvetően mind a saját testi adottságaid megfelelő ismeretében rejlik. Ha tudod, hol vannak a határaid, akkor sokkal többet mersz ezeken belül megtenni. A határok nem a "hétköznapi" határok, ezeket ilyen veszélyhelyzetben kell kitapasztalni, hol vannak. Hogy meddig vagy képes elmenni. Viszont ha nem tudod pontosan, mire vagy képes, kevesebbet mersz, mert úgy érzed, lehet, hogy egyszer ment a kézen állva kötéltánc, de másodjára biztosan nem, csak szerencse volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!