Tart felénk valami üstökös, ami decemberre ideér, és világvégét csinál?
Részlet a cikkből, amit én is megkaptam privát üzenetben:
"Az előzetes becslések szerint 2012 és 2013 fordulóján halad el legközelebb az Apophis nevű kisbolygó a Föld légköre mellett. Ekkor részletes optikai és radaros megfigyeléseket végeznek a kutatók, hogy megállapítsák pontos röppályáját."
Olvasási nehézségekkel küzdőknek a lényeg: 2012 decemberében NEM fog becsapódni. 2036-ban LEHET, hogy becsapódik.
Ha elszámolták magukat, akkor elszámolták. Ez egy 270 méteres szikladarab. Ha eltalál minket, akkor lesz egy kis csitt-csatt meg bimm-bumm. Másnap felkelünk megint és jól elcsámcsogunk a híreken. Ahova lepottyan ott lesz egy szép nagy kráter (ha ugyan lesz és szét nem esik már a levegőben...), esetleg újjá kell építeni egy várost, nem nagy dolog. Bármelyik háború sokkal komolyabb károkat okozott, mint amit ez a szikladarab okozna. De azért komolyan nem kell aggódni, jól szoktak számolgatni a fiúk (lányok) a NASA-nál...
maci
"Ez a kis szikladarab egy fél országot a földdel tesz majd egyenlővé, ha szétesik akkor egy egészet is a sok darab miatt. (sőt, ha fémből van, -mert még nem tudják, hogy fém-e vagy kő- akkor bizony itt elég szép bimmbumm lesz)"
Nos kicsit eltúlzod a dolgot. De itt egy link játszadozz szépen vele:) Te magad is megadhatod az értékeket. Mitöbb az Aphophis benne is van mint adat, megtalálod. És hidd el messze nem tarol le egy országot egy ilyen apró aszteroida. Még akkor sem ha tömör vas (amúgy nem az, meglehetősen jól ismerik a paramétereit)....
Szóval nyugi...
Ja és nem "utolsó" vagyok hanem maci. Nem tegnapci, nem holnapci, maci ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!