Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szimpla egyszerű a kérdés :...

Szimpla egyszerű a kérdés : mennyi a? értéke 6 : 2 ( 2 + 1 ) =? indoklást is kérnék.

Figyelt kérdés
2012. febr. 27. 10:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

És ha a kettőspont osutást jelöl...

[link]

...akkor a "9" a jó

2012. febr. 27. 12:25
 12/24 A kérdező kommentje:

[link]

a kavarodás forrása :D

2012. febr. 27. 12:27
 13/24 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 12:23!

Nem tudom mi ez az oldal amit belinkeltél, de hatalmas nagy baromság. Legegyszerűbb módszerként nyisd meg kérlek a SZÁMOLÓGÉPET az operációs rendszered segítségével, majd pötyögd be:

6/2*(2+1) -> ennek 9 lesz az eredménye

6/( 2* (2+1) ) -> ennek 1 lesz az eredménye

Talán így már világos mindenki számára, hogy az eredmény KILENC!

Akinek még mindig nem, azt megkérném, hogy üljön be 1-2 órára a második osztályos gyerekekhez.

Köszönöm a matematika nevében!

2012. febr. 27. 12:31
 14/24 anonim ***** válasza:

Ja, hogy innen...

Most kipróbáltam az enyémen is (Sharp). Ha úgy írom be, mint a kérdésben van, akkor nekem is 1-et ad eredményül. Ha viszont kiírod a szorzásjelet is a zárójel elé, akkor 9-et. Valószínűleg szorzásjel nélkül úgy veszi, mintha zárójelben lenne az a rész is. Annyi a megoldás, hogy nem kell lespórolni a műveleti jeleket.

2012. febr. 27. 13:07
 15/24 anonim ***** válasza:
Számológépben mindig kell műveleti jelet rakni.
2012. febr. 27. 13:10
 16/24 anonim ***** válasza:
A fotón az egyenrangú műveletekkel a baloldali gép balról jobbra halad, ahogy kell, a jobboldali viszont jobbról balra, amit nem is értek.
2012. febr. 27. 13:21
 17/24 anonim ***** válasza:
A jobboldali gép valószínűleg rekurzív algoritmust használ, amivel amúgy semmi gond, csak éppen megfordítja a műveleti sorrendet.
2012. febr. 27. 13:23
 18/24 anonim ***** válasza:
61%

"Kedves 12:23! Nem tudom mi ez az oldal amit belinkeltél, de hatalmas nagy baromság....

... Köszönöm a matematika nevében!"

Köszönd. Valószínűleg az az oldal kicsit "többet" tud a te matektudásodnál.

De ha vetted volna a fáradtságot és megnézed a másik linkelést akkor annyi kiderül, hogy a wolframalpha különbséget tesz az arányosítás és az osztás között. Nem kell ennyire leoltani másokat csak kicsit odafigyelni. Javaslom nézegesd, mert tényleg sokat tud az az oldal.

2012. febr. 27. 14:16
 19/24 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 14:16!

Igen, igazad van, az oldal különbséget tesz ":" és "/" között. Aránypárnak nézte talán az első műveletedet? Érdekelne, hogy az oldal kezeli-e azt az írásban elfogadott normát, miszerint a szorzásjelet elhagyhatjuk.

A kérdésben feltett egyenlőség nem egy aránypár, így a link amit bemásoltál nem való ide.

Az állításom továbbra is fenn áll, zárójel nélkül NEM, ismétlem NEM tekinthetjük semelyik esetben sem nevezőnek a "2(2+1)".

Javaslom, hogy Te nézz még utána egy kicsit, és vedd figyelembe, hogy a számológépek és weboldalak nem biztos, hogy kalkulálnak a szorzójellel (most a képből indultam ki).

u.i: Valószínűleg elég nagy százalékát értem annak, amit az az oldal leír. Egyetemi matematikát tanulok, mérnöki szakon, remélem nem kell elmagyaráznom, hogy mi az.

2012. febr. 27. 15:05
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Az előző kommentemhez még annyit hozzáfűznék, amit elfelejtettem leírni, hogy ha igaz az állítás, miszerint aránypárként kezeli az oldal a ":"-ot, akkor viszont az eredmény sem 1, HANEM 1:1, tehát megint igazam van.

Mellesleg országonként eltérő lehet egy matematikai műveleti jelnek a jelentése. Lehet, hogy külföldön valahol hatalmas különbséget tesznek a 2 jel közé, itthon ennek nincs jelentősége.

Mint ahogy itthon a 2,000,000 <- 2 milliót jelent, ezt valahol külföldön 2.000.000 -nak írják le. Nálunk felcserélődnek a . és , szerepei, ugyanúgy mint ahogy az egyes magyarosítatlan számológépeken.

2012. febr. 27. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!