Szimpla egyszerű a kérdés : mennyi a? értéke 6 : 2 ( 2 + 1 ) =? indoklást is kérnék.
Kedves 12:23!
Nem tudom mi ez az oldal amit belinkeltél, de hatalmas nagy baromság. Legegyszerűbb módszerként nyisd meg kérlek a SZÁMOLÓGÉPET az operációs rendszered segítségével, majd pötyögd be:
6/2*(2+1) -> ennek 9 lesz az eredménye
6/( 2* (2+1) ) -> ennek 1 lesz az eredménye
Talán így már világos mindenki számára, hogy az eredmény KILENC!
Akinek még mindig nem, azt megkérném, hogy üljön be 1-2 órára a második osztályos gyerekekhez.
Köszönöm a matematika nevében!
Ja, hogy innen...
Most kipróbáltam az enyémen is (Sharp). Ha úgy írom be, mint a kérdésben van, akkor nekem is 1-et ad eredményül. Ha viszont kiírod a szorzásjelet is a zárójel elé, akkor 9-et. Valószínűleg szorzásjel nélkül úgy veszi, mintha zárójelben lenne az a rész is. Annyi a megoldás, hogy nem kell lespórolni a műveleti jeleket.
"Kedves 12:23! Nem tudom mi ez az oldal amit belinkeltél, de hatalmas nagy baromság....
... Köszönöm a matematika nevében!"
Köszönd. Valószínűleg az az oldal kicsit "többet" tud a te matektudásodnál.
De ha vetted volna a fáradtságot és megnézed a másik linkelést akkor annyi kiderül, hogy a wolframalpha különbséget tesz az arányosítás és az osztás között. Nem kell ennyire leoltani másokat csak kicsit odafigyelni. Javaslom nézegesd, mert tényleg sokat tud az az oldal.
Kedves 14:16!
Igen, igazad van, az oldal különbséget tesz ":" és "/" között. Aránypárnak nézte talán az első műveletedet? Érdekelne, hogy az oldal kezeli-e azt az írásban elfogadott normát, miszerint a szorzásjelet elhagyhatjuk.
A kérdésben feltett egyenlőség nem egy aránypár, így a link amit bemásoltál nem való ide.
Az állításom továbbra is fenn áll, zárójel nélkül NEM, ismétlem NEM tekinthetjük semelyik esetben sem nevezőnek a "2(2+1)".
Javaslom, hogy Te nézz még utána egy kicsit, és vedd figyelembe, hogy a számológépek és weboldalak nem biztos, hogy kalkulálnak a szorzójellel (most a képből indultam ki).
u.i: Valószínűleg elég nagy százalékát értem annak, amit az az oldal leír. Egyetemi matematikát tanulok, mérnöki szakon, remélem nem kell elmagyaráznom, hogy mi az.
Az előző kommentemhez még annyit hozzáfűznék, amit elfelejtettem leírni, hogy ha igaz az állítás, miszerint aránypárként kezeli az oldal a ":"-ot, akkor viszont az eredmény sem 1, HANEM 1:1, tehát megint igazam van.
Mellesleg országonként eltérő lehet egy matematikai műveleti jelnek a jelentése. Lehet, hogy külföldön valahol hatalmas különbséget tesznek a 2 jel közé, itthon ennek nincs jelentősége.
Mint ahogy itthon a 2,000,000 <- 2 milliót jelent, ezt valahol külföldön 2.000.000 -nak írják le. Nálunk felcserélődnek a . és , szerepei, ugyanúgy mint ahogy az egyes magyarosítatlan számológépeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!