Szimpla egyszerű a kérdés : mennyi a? értéke 6 : 2 ( 2 + 1 ) =? indoklást is kérnék.
Ez tulajdonképpen egy tört, a számlálóban 6, a nevezőben egy másik szám, tehát a hatot kell elosztani a nevezővel.
A nevező 2*(2+1), itt először a zárójelben levő műveletet kell elvégezni, ekkor adódik, hogy a nevező 2*3, azaz 6.
Ezek után lesz egy tört aminek a számlálójában és a nevezőjében is 6 van, tehát az értéke 1.
Nem ennyire eldöntött dolog ez
csak hogy látszódjon egy kis előzmény:
"ND: ?2
4 órája · Tetszik
Eli megvárunk ezzel másokat is...
4 órája · Tetszik
ND: ?2 vagy 288, de amúgy fogalmam sincs, 3 éve nem tanulok matekot már, fórumról néztem le :D
4 órája · Tetszik
Eli ja én meg már egy pillanatra azt hittem hogy ez olyan 2. osztályos anyag :D
4 órája · Tetszik · 1
ND: ha lenne közte még egy jel akkor az lenne :D
4 órája · Tetszik
Szilvi Nagy ?1 :)
4 órája · Nem tetszik · 1
Eli persze azt nem erősíteném meg hogy helyes e :D
4 órája · Tetszik
Dodó : én úgy hiszem hogy ez 9
3 órája · Nem tetszik · 1
Dodó : ?:D
3 órája · Tetszik
Dodó : Bocs vagy 1 az egyenértkékű műveletek miatt...
3 órája · Tetszik
Eli sejtettem hogy lesz aki nem ért egyet sem az 1-el sem a 2-vel de még a 288-al sem :D
3 órája · Tetszik
MMS : ?9
3 órája · Tetszik
Mahony : az 1! :) (pedig 5 perce keltem)
51 perce · Tetszik
MMS : ?3*3=9
37 perce · Tetszik
Eli ?6:6=1 :D na hol az igazság :D
34 perce · Tetszik
Dodó : szekvenciális a feldolgozás ugyhogy 9... sorba megy balról jobbra.
33 perce · Tetszik
Mahony : az osztás és szorzás egyenértékű, viszont az összeadást, kivonást "felülírja". Szóval: 1+2=3, beszorzod 2-vel = 6, majd 6:6=1, a gyengébbek kedvéért :D Még a 8 éves fiam is megcsinálta elsőre!!! :)
27 perce · Tetszik
Eli én nem lennék tutira biztos abban amit állítottál, de azt sem mondom hogy nem helyes :D
26 perce · Tetszik · 1
Eli Dodó mindjárt rádhazudtol azt hiszem
25 perce · Tetszik
Mahony : Én meg biztos vagyok :D de ha gondolod kérdezz meg egy matektanárt! :D ugyanez lesz a válasza
24 perce · Tetszik
Eli abban sem vagyok biztos :D ha nem lenne jó matekfeladvány nem dobtam volna ki közösbe :D
24 perce · Tetszik · 1
Mahony : ebben a formában szerintem akkor is 1 :D
20 perce · Tetszik
MMS : Mi a gexi és tényleg 1 faxom
18 perce · Tetszik
Eli vagy nem :D
18 perce · Tetszik
Eli Dodó ?
17 perce · Tetszik
Eli
igazából a lényege a kérdésnek valóban a relációs jelek helyes ismerete lenne a sarkalatos pontja, de az a helyzet hogy jelen esetben elég érdekesen alakult a képlet. a szorzás osztás nyilván mindig előbb végzendő mint az összeadás kivonás,...Bővebben
4 perce · Tetszik
Mahony : az utolsó mondatodban, az eredeti képletből kiindulva,pont a zárójel miatt. miszerint az 2x(3), majd ezzel osztom a végén a 6ot.
pár másodperce · Tetszik
Eli csak ha már azt nézed hogy 3 akkor annak nem kell zárójelben lennie.. gondolom én."
a=1
6 : 2 ( 2 + 1 ) =?
2+1=3
2*3=6
6:6=1
Az osztás és szorzás egyenrangúak, vagyis sorban hajtjuk végre őket.
6/2 = 3
3*(2+1) = 9
Az alsó válaszoló vagyok, korrigálnék, 11:23-al értek egyet, a végeredmény 9 valóban az általa említett okok miatt.
A felírás csalóka, annyira hozzászokott a szemem ahhoz, hogy ha valamit szorzok akkor az a számlálóba kerül, de teljesen logikus, az osztás és a szorzás azonos rangú műveletek, először osztani kell és utána szorozni.
Általános iskola 2. osztály...
6:2 = 3
2+1 = 3
3*3 = 9 <-végeredmény
Számlálóban: 6*(2+1)
Nevezőben: 2
u.i: a nevezőben akkor lenne 2*(2+1), HA az egész 1 zárójelben lenne. 6:[2*(2+1)]
Valószínűleg abból van a kavarodás, hogy az osztást általában törtvonallal írjuk, ami megfelel egy zárójelnek, de itt nincs törtvonal, szóval sorban kell kiértékelni.
(11:23 voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!